Между 5 и 8 хил. лв. месечно плащала Фирмата на Златко Баретата на полицаи от Трето РУ в столицата, за да се ползват с протекциите на органите на реда.

Това твърди в показанията си свидетел № 3 по делото срещу Златомир Иванов и още 20 души за разпространение на наркотици.

Свидетелят твърди, че лично снабдявал групата с хероин. Част от парите за стоката му се плащали в кафене „Торино" в София.

По думите му Баретата и групата му имали намерение да продават дрога извън страната, като се появила възможност за износ към Италия на около 30 кг месечно.

На среща между свидетеля и Златомир Иванов и втория човек в ръководената от него структура - Мартин Станков - Рашо, обвиняемите обяснили, че само те имат право да работят в България.

Понеже свидетелят зареждал с хероин и други разпространители, Баретата и Рашо му наложили "глоба" от 26-27 хил. лв. Освен това му поръчали да предаде на Петър Крумов - Пупи от Перник и неговия приближен Кръстан, че „ще бъдат върнати на близките си в чувал", ако не спрат да зареждат с наркотици без знанието на Фирмата.