Бисер Иванов се кълне, че не той е гаджето на Лили Иванова, както се пише и говори в медиите, и че двамата с примата на българската естрада са само приятели.

Макар че изглежда съвсем млад, Бисер вече има две деца – момче на 7 години и момиче на 3 години и половина, но се е разделил с жена си.

"Съдбата на музикантите е да се разделят с жените си. Почти не познавам колега, който да живее с първата си съпруга”, оправдава се той във в. “168 часа”.

Но веднага бърза да допълни, че не се е разделил с жена си заради Лили Иванова:

“Просто работата ми е такава, че не мога да прекарвам достатъчно време със семейството си.”

Твърди, че поддържа добри отношения с бившата си съпруга и продължава да й помага с пари.

Според клюката Лили ухажвала атлетичния музикант повече от година. Тя го затрупвала със скъпи подаръци, канела го на вечери и светски събития. И в крайна сметка младежът от провинцията се поддал на чара на звездата. Той започнал да гостува в дома на примата, а вече дори преспивал там.

Самият китарист признал това пред приятели, като обяснявал, че са просто приятели и си говорят. Но запознати с нрава на певицата знаят, че тя си ляга рано и едва ли води диалози с младока по цели нощи.

Пак според клюката специалните чувства на Лили към Бисер си проличали още през миналата година, когато тя го взе на концерта си в прочутата парижка зала „Олимпия". Тогава мнозина бяха учудени, че звездата се доверява на неизвестен музикант, който не е доказал качествата си. Лили обаче не спираше да го хвали и дори направи концерт във Враца след Великден, където се запозна със семейството на Бисер.

Китаристът е родом от Бяла Слатина и на участието на примата присъстваше половината му рода. Пред близките му Иванова споделила, че много се радва за шанса да работи с талантлив музикант като него.

Окрилен от похвалите на звездата, Бисер започнал да приема поканите за вечери и подаръците на примата. Той за кратко сменил гардероба си с маркови дрехи, избрани и платени от Лили. После се обзавел с луксозен телефон iphone, а за Коледа получил лаптоп за над 4 хиляди лева.

За да опровергае слуховете, че е гадже на Лили, Бисер признава пред в. “168 часа”, че от известно време насам си ляга с победителката в шоуто “Мюзик айдъл” Нора.

*Нора

Младата певица пише и текстове за песни, няколко от които Лили е одобрила и е поръчала да й напишат музика по тях.

Според запознати слуховете, че Бисер е гадже на Лили, са тръгнали от това, че много пъти досега тя е имала бурни любовни авантюри със свои колеги.

Пикът на клюките дойде след концерт на примата в Пловдив. В края на изпълненията си тя отиде и прегърна китариста си, след което го разцелува пред очите на хиляди хора.

Всички подозрения сякаш веднъж завинаги бяха потвърдени. “Мъжемелачката Лили Иванова прилапа ново младо гадже”, заклюкариха в музикалните среди.

Версията на Бисер е съвсем различна за целувката на пловдивската сцена.

“Лили прегърна всеки един от групата. Просто камерите уловиха нашата целувка. Тя искаше да изрази уважението си към това, което правим заедно вече повече от 3 години. Впоследствие обажданията започнаха отново. Познати искаха да знаят дали нямам нещо по-специално с Лили. Това са глупости. Дори с нея двамата от време на време се смеем на фантасмагориите, които се пишат по наш адрес”, споделя Бисер Иванов.

*Лили целува Бисер (Снимка: Антон Стоянов, в. Труд)

Неговият истински пробив започва през 2007 г., когато Лили му се обажда. Преди това е сравнително неизвестен за широката публика.

“Лили ми се обади доста късно вечерта. Веднага познах, че е тя. Нямаше нужда да се представя. Любезно ме покани да се видим и да поговорим по работа. Чудех се какво ли трябва да кажа и как да се държа. Притесненията ми бяха излишни. Срещата мина съвсем нормално. Обясни ми, че трябва да науча репертоар със 150 песни. Даде ми дискове, ноти и цялата необходима документация около организацията на концертите.

В края на разговора ме попита къде съм свирил преди това. Нямаше смисъл да изброявам всички места и обясних, че преди месец съм бил на турне с Васко Василев в Испания. Тя моментално обяви, че съм получил работата”, спомня си китаристът.

Две седмици по-късно той отива на първото си участие с Лили в известен столичен пиано бар.

Бисер определя Лили като страхотен професионалист и педант в работата си. Има наистина огромни изисквания към колегите си. Не търпи неподготвените хора. Ако искаш да си с нея, трябва да си номер 1 във всяко отношение. Закъсненията например са абсолютно изключени.

“Пием най-много по чаша вино след края на наше участие. Нямаме време за запои. Обикновено на другия ден трябва да пътуваме за друг град, после ни чакат репетиции, а след това е самият концерт. Кога да седнеш и да се веселиш”, разказва китаристът.

Снимка(водеща): Антон Стоянов, в. Труд