Столичната полиция работи по три версии за нападението над манекенката и актриса Десислава Зидарова. Две от тях се основават на лични мотиви, а според третата причината са неуредени бизнес отношения.

Красавицата заяви, че има свои версии за случилото се, но ги пази в тайна, която щяла да разкрие само пред премиера Бойко Борисов или пред вътрешния министър Цветан Цветанов. Според нейни близки побоят е поръчан от жена, а не от мъже. Полицията вече работи и по такава версия. Проверява се вероятността мераклийка за сърцето на някой от мъжете на Деси да е поръчала побоя.

Майката на Деси - Димитрина Стоянова:


"Мислела съм си и този вариант, жена да е поръчала покушението заради ревност. Ние, жените, сме по-емоционални", заявява г-жа Стоянова в интервю за в. "Стандарт".

- Кой може да е поръчал побоя?

- Не знам. Деси не е извършила нищо нередно, не е наранявала някого. Жалко е това, което чета във форумите по случая - за душата на злобарите е балсам, че на някого му се е случило нещо. Нападателите дори не са били с маски. Явно се чувстват недосегаеми.

- Можете ли да опишете какви са според вас извършителите?

- Този акт на насилие за едно такова крехко създание е брутален, жесток. Извършителят е някакъв супергладък мозък, комплексар. Робот. Поръчителят е невероятно жесток човек, без грам съзнание, брутален. Болен мозък. Така постъпват в джунглата животните.


- Възможно ли е побоят да е заради натрупани от фризьорския салон дългове?

- Салонът работи от 4 години. Кризата наистина се отразява на всички, но нямаме дългове. Какъв дълг може да направи един салон? Да не продаваме самолети? Прави чест на Деси, че работи за красотата на българката.

- Възможно ли е побоят да е заради бившия й приятел?
- За Стайко ли говорите? Това е абсурдно. Стайко винаги се е отнасял към нея с обич. Като майка съм виждала, че той е човек, който е директен и не крие нещата. Може да са се карали като нормални хора в ежедневието си. Но той не крие колко я обича.

- Защо са се разделили тогава?

- Не са се разделили. Стайко е романтичен, носи й цветя. Прие децата на Деси, отнася се добре с тях. Тя не е с него заради парите му.
Когато живееш с някого, дребните неща започват да те дразнят, дори как се храниш. Деси се пренесе да живее в неговия апартамент. Стайко беше в шок, когато разбра. Коленичи до нея и се разплака. Веско също е суперточен. Нямам съмнения към тях.

Източник: БЛИЦ