На Деси Банова - момичето на времето от Нова тв, й остават още 5 работни дни на екрана, пише в. "24 часа".

Идната седмица е последната, в която водещата ще работи. След това излиза в майчинство, тъй като вече е в 8-ия месец.

“Сега обзавеждаме детската стая. Тя е в бяло и розово, има и маргаритки по стените. Ако докторите са сгрешили, че ще имам момиченце, не знам какво ще правим с тези розови цветове”, каза Деси.

От суеверие тя не купува дрешки и пеленки. Ще го направят бабите и мъжът й - бизнесменът Ивайло Граховски, когато бебето се роди. “Няма как обаче да оставим легълцето и всички други мебели за после, тъй като един ден ще е крайно недостатъчен”, обяснява водещата.

Тя вече е започнала да се занимава с това, което правят всички майки първескини - чете усилено книжки как да посрещнем бебето в семейството. Но заедно с нея ги четат и бъдещите баби, които са нетърпеливи повече от нея да видят внучето си.

Деси се застоява дълго и в интернет, където търси отговори на всичко, свързано с променящото й се тяло и с детето. Особено старателно се занимава с йогистки упражнения, тъй като иска да роди нормално. “Щом природата така го е измислила, значи е по-добре”, смята тя. Лекарят й обаче е казал, че решението как ще ражда може да бъде взето в деветия месец.