Лечението на Андрей е много скъпо и имаме нужда от пари. Това каза през сълзи майката на актьора Теодора Баташова в “Байландо” в понеделник вечерта.

Тя призова и всички да се помолят за здравето му. Близките му приятели са категорични, че той е много горд и никога не би приел някой да му плаща сметките, но от Нова тв направиха кампания за събиране на средства със sms-и, пише blitz.bg.

Оказа се, че актьорът има нужда от спешна чернодробна трансплантация, но още не се знае дали тя ще бъде извършена в България, или ще се наложи транспортирането на актьора в чужбина.

Подобна операция у нас излиза между 100 и 200 хил. лева, като 50 хил. поема държавата. В чужбина цената е двойна.

“От малък мечтаеше да е актьор, да е на сцена. Когато стана актьор, влизах в театъра със свито сърце – да не сгреши нещо, притеснявах се”, разказва майката на Баташов.

Тя споделя, че със сина си имат много силна връзка цял живот. “Той е много чувствителен, любвеобилен е от малък, с добро сърце. Цени хората, които са около него”, обяснява Теодора.

Жената не скрива, че от време на време Андрей ставал избухлив, бил нервен преди всяко представление.

“Твърдо вярвам, че ще се оправи! Не едно премеждие мина през главата му”, казва тя и въздиша: “Да не си майка на този свят!”

“Той трябва да живее”, каза разплакана пък съпругата на 45-годишния актьор Боряна.

Двамата са разделени вече от година, но тя е неотлъчно до него в болницата. Още когато актьорът бе приет по спешност, Теодора обвини снаха си, че е виновна за състоянието му.

Според родителката съвместният им живот съсипал актьора, той преживял страшно мъчително и раздялата с жена си.

“Спектакълът, в който играе Андрей Баташов, не е свършил. Спектакълът трябва да продължи”, цитира известната песен на “Куин” Велислава Дърева.

Червената журналистка била заедно с актьора, когато той припаднал. “Когато го закарах в болницата, не искаше да остане. Дори и като беше много зле, пак вкара чувството си за хумор”, разказва Дърева.

Тя разкри, че в момента Баташов е в “прекрасно състояние на духа”.

“Добре, че в реанимацията няма телевизор, иначе щеше да ни отвинти главите за това, което правим. Той е аристократ по произход и по дух и не може да си представи да се моли за помощ по този начин”, каза още журналистката, която си говорела с актьора на “сестра ми” и “брат ми”.

Близките на звездата на Театър 199 разказаха по една история от миналото му по време на концерта в “Байландо”.

“Когато бяхме ученици, Андрей свиреше в група. Имаше китара, за която се грижеше като за жена”, спомня си Методи Манченко, с когото актьорът учил в руската 133-а гимназия.

“Само той стана актьор от всичките ни съученици. Андрей преследваше мечтата си”, сподели спортният журналист от Националната телевизия.

Съпартиецът му Милен Велчев пък призна, че не е пропуснал нито една пиеса на Баташов. “Аз го убедих, че трябва да влезе в политиката”, заяви бившият финансов министър.

Снимка: Bulphoto