От финала на Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед изминаха почти два месеца, но сър Алекс Фъргюсън все още понася критики за избора на състава и най-вече за това, че остави голмайстора на Премиър лийг Димитър Бербатов извън групата за мача.

Без българския нападател "червените дяволи" отстъпиха в спора за най-ценното клубно отличие и за втори път в последните три години трябваше да гледат отблизо радостта на каталунците. Самият Бербатов не скри, че е останал неприятно изненадан от решението на мениджъра, а медиите побързаха да го обявят за сигурен напускащ.

Какво смята Фъргюсън за ситуацията и дали не смята, че е сгрешил, пренебрегвайки бившия капитан на националния ни отбор? Ето и гледната точка на легендарния шотландец.

"Димитър е добре и нямам никакви проблеми с него. Той тренира усилено и се готви за новия сезон", обясни Фърги. - Да, той наистина беше разочарован, че остана извън състава за финалния сблъсък на "Уембли", но и аз бях не по-малко разочарован, защото трябваше да му го съобщя. Това е проблемът в съвременния футбол - не е възможно винаги всички да играят и в най-големите мачове решенията на мениджъра се оказват разочароващи за част от футболистите", обясни Фъргюсън.

С поглед към предстоящия сезон, наставникът на Юнайтед отбеляза, че конкуренцията в атаката на тима е огромна, но не така стоят нещата в халфовата линия.

"Имаме доста нападатели, но в средата на терена алтернативите са по-малко. Като цяло обаче съм доволен от футболистите, които са в отбора. Дори и да не привлечем други нови попълнения, това няма да е проблем", добави шотландецът.

В момента шампионите на Англия разполагат в предни позиции с Бербатов, Уейн Рууни, Федерико Македа, Хавиер Ернандес, Майкъл Оуен и Маме Бирам Диуф.

Източник: