Концерт на невероятната Влада Томова организират предаването „Аларма“ и фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио на 24 юни 2016 г. - петък, от 21.00 ч. в Първо студио на БНР.

Наречена “музикална посланичка на съвременна България”, “българската магьосница на гласа” и “един от най-завладяващите гласове на международната музикална сцена в Ню Йорк”, изисканата българска бруклинчанка Влада Томова носи магнетична енергия в гласа си. Музиката ѝ я отвежда на сцените на Карнеги Хол и Линкълн Сентър (Ню Йорк), Международния джаз фестивал в Монреал, и фестивала Кумбре Тахин (Мексико) измежду много други в Северна Америка и Европа. Работата ѝ изтъква ролята на България в съвременната глобална култура, пише Цветан Цветанов.

Влада Томова създава ключовите проекти „Балкански приказки“, Трио „Български гласове“, „Песен за българската азбука“, Български женски фолклорен хор „Ясни гласове“ (Ню Йорк), както и сътрудничи в международни музикални изяви на най-високо ниво – всички си спомняме нейния глас от записите на Balkan Beat Box, както и съвместните й концерти с ливанеца Майк Маси. Един от най-интересните ембиънт композитори от Балканите – живеещият също в Ню Йорк Дуке Бояджиев – дори има „Владино хоро“, е посветено на нея. С уважение към традицията и едновременно в крак с настоящето, вокалното творчество на Влада Томова се цели в сърцето с една много земна изтънченост.
Проектът й "Балкански приказки" вдъхва съвременна душа на балканската диаспора. Пресягайки се надлъж и нашир в търсене на приказките си, тя оформя разнообразен репертоар, който се простира от родната за Томова България до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания, напомняйки за културните корени на България, оформени от древни миграции. Влада Томова планира серия от мащабни концерти в България, Турция и САЩ с хуманитарна цел в подкрепа на бежанците на Балканите с участието на световноизвестни западни и източни музиканти, включително и фолклорен български оркестър.

Формацията, с която Влада Томова ще пее на 24 юни в Първо студио, включва Стефан Стойков – китари, Нез Ибишева – цигулка, Магдалена Петрович – чело, Николай Николов – гъдулка, Димитър Карамфилов – контрабас и Петър Йорданов-Бъни – перкусии.

На 24 юни вратите на Първо студио отварят в 21.00 ч., началото е в 21.30 ч., а билети вече има в системата на Eventim и в „Дюкян Меломан“.

Снимка на Влада Томова: Лила Рупа
Плакат: дизайн – Перко Чернев