search icon

Любопитно

Aтентат срещу Къщата на Vip Brother заради сина на Цар Киро!

Мрежата въстана срещу циничните изказвания на Ангел Рашков, че нито едни избори не минават без ромската "благословия"

Мрежата въстана срещу циничните изказвания на Ангел Рашков, че нито едни избори не минават без ромската "благословия".

В социалната мрежа фейсбук е създадена групата „Не на циганския принц във „ВИП брадър" и наглостта в медиите и властта".

В нея набързо се събраха над 1400 души, а най-радикалните се заканиха да обсадят Къщата в Нови хан.

Рокери, подкрепени от националисти и патриотични организации, са възмутени, че синът на Кирил Рашков Ангел се перчи по телевизията в навечерието на 23 септември - когато се навършват 2 г. от драмата в Катуница, която взе живота на 19-годишния Ангел Петров и на 17-годишния Павел Толев, пише bulgariautre.bg.

Принцът разбуни и партийните редици, след заявлението на "принц" Ангел в ефира, че през 1999 г. Найден Зеленогорски е спечелил кметските избори в Плевен срещу Румен Петков с помощта на Рашков-старши. Вчера Зеленогорски нарече твърденията смешни, а от партията на Кунева видяха подмолна атака срещу Реформаторския блок чрез трибуната на "ВИП Брадър".

Хората недоумяват защо продуцентите са допуснали принц Ангел Рашков да влезе в Къщата, а голяма част от зрителите са възмутени, че се допуска участието на Рашков в национален ефир точно в навечерието на годишнината от събитията в пловдивското село Катуница.

На 23 септември се навършват 2 г. от инцидента с 19-годишния Ангел Петров, който беше прегазен с микробус от роми, близки на Кирил Рашков, и последвалата смърт на 17-годишния Павел Толев. Това доведе до опожаряване на имотите на Рашкови и прогонването им от Катуница, както и до масови бунтове в цялата страна. Полиция и жандармерия тогава едва успяха да овладеят ескалацията на напрежението.

Свързани новини