search icon

Любопитно

Ще има ли "Съни бийч" 3?

Сериалът пропагандира българския туризъм

Би Ти Ви изгърмя за отрицателно време дългоочаквания втори сезон на комедийния сериал „Съни бийч”, който премина почти като комета през телевизията.

Но, макар и забита в лятната ваканция и изстреляна с честотата на сапунка в рамките на малко повече от месец, продукцията успя да събере много фенове, които вече се питат дали ще има продължение. Сценарият за новия сезон отдавна е написан, научи „Уикенд”. Въпросът е дали от телевизията ще дадат зелена светлина на продуцентите Иван и Андрей, за да го снимат. Третият сезон на „Съни бийч” е планиран от години, твърдят източници на „Уикенд”. Сценарият бил написан заедно с първите два, тъй като продукцията изначално е била планирана като история, която се развива в три части.

На сериала обаче въобще не му върви – първо бе отлаган, после – спиран заради пандемията, след това се случи недоразумението в част 2, пусната в края на тв сезона, когато хората прекарват все повече време навън вместо пред телевизора и съответно рейтингите падат. Тази странна идея в програмата на Би Ти Ви като че ли крещи, че функция номер едно на „Съни бийч” е да рекламира родните курорти, а трудът на екипа и великолепните актьори като Иво Аръков, Бойко Кръстанов, Лидия Иннджова и Евелин Костова е да обслужват тази функция. Именно затова продукцията бе излъчена в началото на лятото – като напомняне, че и ние имаме море, а купонът на Слънчев бряг е по-голям от този в Гърция например.

Така или иначе са планирани следващи епизоди, действието в които ще се развива не през лятото, а през зимата. Идеята се е родила отдавна, само че поради спирането на работата над продукцията първи я вкараха в действие конкурентите й от Нова тв – „Ол инклузив”. Те снимаха първия си сезон в Царево, втория – през лятото във Велинград, а третия – през зимата в Банско. „Съни бийч” не сменя дестинациите, само смешките. Последният епизод от втория сезон завърши като римейк на класическия кинохит „Оркестър без име” – главните герои се събират край морето в края на лятото и пеят „Оставаме!”. Логично е следващите епизоди да бъдат зимни. Те ще разкрият съдбата на героите след заявката, че остават на морския бряг.

В Би Ти Ви не били сигурни, че искат продължението, твърдят източници на „Уикенд”. Новият програмен директор – Христо Хаджитанев, тръгна с амбиции да пълни ефира в бг програма, но нито свали турските сериали, както беше обещал, нито осигури на родните продукции достоен часови пояс, в който да имат възможност за постигане на добър рейтинг. Това, че изстреля за месец „Съни бийч”, който е сниман с идеята да се излъчва веднъж седмично в рамките на цял тв сезон, подсказва, че не държи на тази продукция кой знае колко. Дали ще поръча снимки на третия сезон? Само ако прецени, че е финансово изгодно. Сподели sent-news

Свързани новини