search icon

Интимно

Кейт: Имам рак и съм на химеотерапия

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън съобщи, че се лекува от рак.

Подробности за болестта не се съобщават, но от двореца твърдят, че са уверени, че принцесата ще се възстанови напълно. Тя обяви още, че е в начален стадий и болестта е открита след коремната ѝ операция през януари. Лечението с химиотерапия е започнало в края на февруари. Дворецът заявява, че няма да споделя повече лична медицинска информация, включително вида на рака.

"Тестовете след операцията установиха, че ракът е налице. Затова медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение”, каза принцесата в специално изявление, заснето според двореца в сряда. То е появи след скандала с манипулираната снимка от преди няколко дни.

Във видеообръщение Кейт споделя, че това е било „огромен шок" след „невероятно трудни няколко месеца“. Тя заявява, че сега семейството и най-вече трите й деца се нуждаят от „малко време, пространство и уединение".

„Уилям и аз правим всичко възможно, за да се справим с това насаме в името на младото ни семейство. Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя. Това, че Уилям е до мен, също е голям източник на утеха и увереност".

Свързани новини