Михаил Белчев, който през идващото лято празнува мъжкарски юбилей, свиква поп класици за респектиращ концерт в НДК. На сцената в зала едно на 20 май от 19 часа за музикалното метро пътешествие „Третият лъч“ излизат Маргарита Хранова, Тони Димитрова, „Ритон“, Милица Божинова, Кристина Белчева, Орлин Горанов, Веселин Маринов, Хайгашод Агасян, Асен Масларски, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Деси Добрева. Режисьор е Николай Априлов.

Любимият бард на България ще представи прекрасната си балада в своя типичен френски стил „Песенен послеслов“, излъчващ романтика и носталгия. Първата й премиера е във Варна, където Мишо и Кристина Белчеви редовно гостуват с шлагерите си, но идеята за творбата се ражда преди това. Поводът е тъжен – поредна приятелка на Белчеви се оттегля от земната суета. Но стиховете на Васил Сотиров не са нито мрачни, нито безнадеждни.

„Животът ми е пряка реч – тиренце между двете дати. Недейте се коси от жал и хич недейте се измъчва. Не вярвайте, че съм умрял, аз просто съм във друга кръчма“, пее Мишо Белчев с музиката на духовния си събрат и творчески партньор Хайгашод Агасян. В НДК Белчеви ще развълнуват ценителите и с вечните си дуети, Кристина ще изпълни своята „Лудост“, а синът им Косьо е продуцент на шоуто. Марги Хранова също е готова с изненада, чието заглавие е „Последен танц“. Овации ще има и за нейния хит „По пътя“. Орлин Горанов ще вдигне адреналина на феновете със „Светът е за двама“, „Да започнем отначало“ и „Анкора“. Веско Маринов ще започне с хитовете „Лятна жълта рокля“ и „Любов на прага на сърцето“, за да постави триумфалната удивителна на музикалния спектакъл с неофициалния химн „За теб, Българийо“ по стиховете на Михаил Белчев.

Аплаузите за Тони Димитрова ще са за „Изгубена“, „Неказани думи“ и „Шепа пепел“. Драго Драганов, който е водещ на шоуто, ще изпее „Вечерен тромпет“ – балада на Герасим по легендарната едноименна лирика на Борис Христов. Деси Добрева ще разтупти сърцата с „Лудо младо“ и „Джорето“, а Милица и Асен Масларски – с „В края на лятото“.