Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър втрещи зрителите в най-студения ден за тази зима, като се ожали от условията, при които работи. Тя гордо обясни, че ремонтът на къщата на Георги Ганчев тече при 40 градусова жега и тя допълнително затруднява работниците. За никого не е тайна, че предаването се снима почти половин година по-рано, но това не значи, че подобни гафове са разрешени.

Единственият друг телевизионен продукт, който си позволя да съблича свои герои по бански в най-лютата зима е „София-ден и нощ”, но той е далеч от класата на Бригадата. Вчера вечер трогателната история на самотен татко с две дъщери, с която започна новият сезон успя да спечели сърцата на зрителите. По данни на агенцията, която мери рейтинга на Би Ти Ви-ГАРБ над 1,1 милиона от всички пред малкия екран са предпочели да гледат социалното предаване пред риалити формата на NOVA „Hell’s Kitchen“, който е бил гледан от по-малко от половин милион души.

Освен от широката аудитория преобразяването на дома и живота на 29-годишния Георги Ганчев от бригадата на Караджов е предпочетено и от два пъти повече млади зрители в сравнение с аудиторията на втората по гледаемост телевизия по същото време. 47% от всички между 18 и 34 г. и близо 43% между 18 и 49 г. са избрали да гледат как Мария Силвестър и Караджов връщат усмивката на лицата на Жаклин и Ани и дават шанс на момичетата, изоставени от майка им, да живеят в един по-красив и добър свят. Пикът на зрителския интерес на старта на „Бригада Нов Дом“ 3 е бил в самия край на епизода, когато близо 1.3 милиона зрители са били пред малките екрани.