На 7 септември, точно в 9.30 ч. едно от най-гледаните и обичани предавания ще завладее ефира на NOVA по много атрактивен и запомнящ се начин.

На живо, от борда на хeликоптер, водещата на „На кафе“ Гала ще открие първото за сезона предаване и ще издигне зрителите високо над динамиката на ежедневието, за да се потопят заедно в един различен, любопитен и хармоничен свят. Нови рубрики и лица, вълнуващи срещи с едни от най-известните български и чуждестранни светски личности, социална ангажираност и полезни здравни съвети – това е само малка част от разнообразието, което екипът на „На кафе” ще предложи на зрителите през новия телевизионен сезон.

Тази есен, за първи път в историята на предаването, Гала ще започне търсенето на свой екранен партньор. „В последно време, екипът ни бе предимно женски и вече е време да чуваме повече и мъжката гледна точка”– споделя продуцентът на предаването Ралица Манчева, и добавя: „Едно от най-важните изисквания за мъжкото попълнение в екипа ни ще бъде това Той да може да готви.” Подробности около предстоящия кастинг, зрителите ще могат да узнаят съвсем скоро.Социалната ангажираност и подкрепа ще бъдат водещи за „На кафе” през този сезон. Екипът на шоуто ще се посвети на няколко кампании, сред които: Седмица, посветена на модерните и нестандартни методи на обучение, която ще подкрепи социално отговорната кампания на Новините на NOVA „Мисия образование”.

Втората социална инициатива ще бъде посветена на превенцията срещу дефицит на витамин B12. Съвместно с д-р Папазова и с любезната подкрепа, която се очаква от Министерството на здравеопазването, екипът на предаването ще стартира информационна кампания сред лекарите, а след това и сред широката общественост.

Продължава и проектът за ранното детско развитие – платформата „За първите седем години“, която „На кафе” стартира през пролетта съвместно с Националната педиатрична асоциация, БЧК, УНИЦЕФ, Агенция за закрила на детето и с подкрепата на Столична община и Здравната комисия в Парламента.

Зейнеб, и този сезон, остава агентът на „На кафе” в къщата на VIP Brother. Заедно с Антон Стефанов, Маги Желязкова и други известни личности, те ще коментират всичко най-интересно, което ще се случва в Къщата на VIP Brother.

Светската рубрика в „На кафе” ще бъде съвсем нова, водена от българската Ким Кардашиян, която е бившият кореспондент на „На кафе“ от Ню Йорк Деси Павлова. Финалът на нейното успешно преобразяване зрителите ще проследят в рубриката на Зейнеб „Мисия красота”.

Екипът ще продължи да представя живота на успелите българи у нас и в чужбина, сред които е и дългогодишното лице на предаването Диди Тодорова, която от пролетта живее в САЩ.

По традиция, на живо, репортерите на предаването ще ни отвеждат в различни крайща на България, за да могат зрителите на предаването да бъдат преки свидетели на най-интересните събития и най-атрактивните народни празници и обичаи.

Освен традиционната чаша кафе с български и чуждестранни звезди, предаването ще продължи да предлага и вълнуващи срещи с не много популярни, но значими с дейността си личности.