Театър "Възраждане" отправя покана към малки и големи да се потопят във вълнуващия свят на пиратските приключения с предствлението "Синбад и съкровището на седемте кралства", което ще може да гледате за първи път на сцената на театъра на 12 декември (събота) от 11:00 часа и от 12:30 часа.

"Синбад и съкровището на седемте кралства" е история с щастлив край, която ще ви покани в непредсказуемия свят на пиратите, изпълнен с приключения, мистериозни случки, опасности и изпитания. Най-важното за Синбад е, че каквито и страшни и неочаквани изпитания да му е подготвила съдбата, той успява героично да се справи с всяко едно предизвикателство.

Режисьор на постановката е Христо Ботев, който е автор и на костюмите и музикалното оформление. Сценографията е дело на Валентин Топенчаров, а хореограф е Зорница Пенева Актьорският състав, който ще ви отведе в наситеният с емоции и приключения пиратски свят е в състав - Донка Аврамова-Бочева, Боян Младенов, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Яна Кузова, Свежен Младенов, Мариана Жикич и Филипа Балдева.

Чудни приказни светове, свежа актьорска игра, съпроводена с много смях и настроение, пъстри декори и запомнящи се музика и хореография са елемнтите, на които трупата на театър "Възраждане" залага, за да създаде незабравимо изживяване за най-малките почитатели на театъра.
В годините театър Възраждане е изградил тадиции да привлича с интересни постановки най-малката публика. Повече от 25 000 малчугани вече са гледали представлението Жълто, подходяща за деца от 0 до 5 години. Постановките - "Снежанка и седемнте джуджета", "Червената шапчица", "Бабината питка" и "Котаракът в чизми" са създадени специално за деца до две години. А спектаклите - "Ян Бибиян", "Джуджето Дългоноско" и "Макс и Мориц" привличат малко по-големите – четири годишни хлапета.

Билети за постановката "Синбад и съкровището на седемте кралства", която ще се играе и на 20 декември (неделя) отново от 11:00 ч. и 12:30 ч. може да закупите онлайн, на сайта на театър "Възраждане": http://theatrevazrajdane.bg/tickets (ePay , Visa & Mastercard) или като се обадите и поръчате на тел. 0887 333 112 (с куриер и наложен платеж). Покупка на билети от каса може да направите в магазините на Office1superstore, Fastpay, "На Тъмно" и книжарници Booktrading (www.bilet.bg/каси/).

За театър "Възраждане"

Постановките на общински културен институт Театър “Възраждане” се играят в камерна зала със 100 места. На сцената на Театър „Възраждане” с предимство се поставят пиеси от български и европейски съвременни и класически драматурзи. Театър „Възраждане” е един от малкото столични театри, на чиято сцена с огромен успех се играят представления за деца от всички възрасти. В осъществяването на спектаклите се ангажират първокласни творчески екипи – режисьори, актьори, сценографи от всички поколения – от майсторите, до студентите на НАТФИЗ “Кр.Сарафов” и Театрален колеж „Любен Гройс.