През юни Независим театър ще събере на една сцена актьори от старата школа и млади таланти, които ще радват  публиката с новата програма за месеца.

Почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат спектакли под режисурата на Стайко Мурджев, Явор Гърдев и Владимир Пенев с участието на имена като Михаил Билалов, Георги Стайков, Ивайло Захариев, носителката на ИКАР Елена Телбис, Луиза Григорова, Боряна Братоева и Радина Думанян – носител на АСКЕЕР 2015.

Акцентите в юнската програма на театъра започват с представлението на Стайко Мурджев „Евредика в подземния свят“, в което играят актрисите Луиза Григорова, Боряна Братоева, която стана известна с участието си в телевизионния сериал „Седем часа разлика“, и номинираната за ИКАР 2015 в категория „Дебют“ и носител на АСКЕЕР 2015 за „Изгряваща звезда” Радина Думанян. Зрелищният спектакъл поразява въображението и води зрителя на едно пътуване из сумрачните земи на страстта, за да прекоси  реката на забравата и да научи езика на необяснимата и вечна любов.

Независим театър ще домакинства за първи път и една от най-напредналите групи за възрастни към Актьорски школи МОНТФИЗ – непрофесионални актьори, които ще поставят за първи път на голяма сцена спектакъла „Маскарад“, изграден на основата на разказите на А. П. Чехов.

„Вечерите на Актьорски школи МОНТФИЗ ще станат традиционни за сцената за Независим театър. По този начин искаме да дадем възможност на непрофесионални актьори, които са се трудили две и повече години, да реализират спектакъл на голяма сцена с професионален екип и да усетят в още по-голяма степен истинската тръпка на театралното изкуство“, коментира директорът на театъра Слав Бойчев.

Програмата на театъра продължава със спектакъла „Почти представление“ на един от най-известните български режисьори Явор Гърдев с участието на Михаил Билалов, Георги Стайков и носителката на „ИКАР“ 2015 за поддържаща женска роля Елена Телбис. За поставянето и реализацията на комедията от Итън Коен на българска сцена са инвестирани почти 100 хил. лева. Зрителят има възможност да се радва не само на умния, смешен и провокативен текст на автора, но и на иновативния декор на спектакъла, част от който е създаден в Холандия.

В края на месеца ще се играе и представлението „Агенти“. В него за първи път актьорът Владимир Пенев застава от другата страна на сцената, за да режисира компанията на Михаил Билалов, Ивайло Захариев, Йосиф Шамли, Любен Кънев, Снежана Макавеева, Роберт Янакиев, Иво Йончев и Пламен Манасиев. Авторът на комедията Дейвид Мамет печели „Пулицър“ и показва на какво е способен човек, когато е притиснат до стената.

Екипът на театъра е подготвил още една изненада за всички зрители – всички, които закупят билети на 1-ви и 2-ри юни от касата на Независим театър за което и да е представление от юнската програма, ще ползват 50% отстъпка!

Билети за постановките се продават на касите на Неависим театър и в цялата мрежа на Eventim.