„ЗА ТЕБ” е новият театрален спектакъл по текст на Яна Борисова, с режисьор Петър Кауков и с участието на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов. Сценограф: Никола Тороманов.

„Пиесата е писана специално за тези двама актьори” - споделя Яна Борисова.

Постановката се играе премиерно на 5, 6 и 7 декември в Театър „Открита сцена” в бившата сграда на „Сълза и смях” на ул. “Г. С. Раковски” №127 в София.

„ЗА ТЕБ” е откровен, брутален и ужасно смешен мъжки разговор за любовта, живеенето, летенето и всичко, от което ни е страх. Пиесата разказва историята на две „изгубени” момчета - братя, които се хващат за ръце и взаимно се превеждат през емоционални тресавища и лабиринти, показвайки ни какво значи да се придвижваш в непрогледен мрак и вместо „помощ”, да крещиш „не ме е страх”! И да пееш.

Авторът на текста, Яна Борисова, е писател, драматург и сценарист, носител на наградите Аскеер (2008), Икар (2008, 2010 и 2014). Най-известните й драматургични текстове са „Малка пиеса за детска стая”, „Приятнострашно” и „Хората от Оз”.

Режисьор на спектакъла „За теб” е Петър Кауков, театрален режисьор, мениджър и преподавател по режисура в НАТФИЗ. Сред най-успешните му постановки са „Bai Ganyo”, „Сън в лятна нощ” и „Островът на съкровищата”, а „Любов и пари” през 2012 печели награди Аскеер и Икар, съответно за мъжка и женска роля.

Спектакъла „ЗА ТЕБ” ще видим премиерно на 5, 6 и 7 декември, както и на 17 и 21 декември от 19 часа на “Открита сцена” (бившият театър “Сълза и смях”) на ул. “Г. С. Раковкси” №127.