След 2-годишно отсъствие от музикалната сцена естрадната звезда Георги Христов готви ударно завръщане, научи „Всеки ден".

Изпълнителят започва национално турне, което ще обиколи над 10 града в страната. Така Христов ще представи новия си албум заедно с бенда си „Черно и бяло".

Притеснен, че няма да издържи на напрежението и стреса, както и че чисто физически няма да се справи, защото отдавна не се е занимавал с нещо толкова мащабно, певецът запретнал ръкави и решил да влезе в перфектна форма месеци преди началото на обиколката.

По заръка на диетолог певецът хапвал само салати, и то без никакви подправки, пиел зелен чай и отвари за пречистване на организма от токсините, като напълно изключил от менюто си въглехидратите, мазнините и продуктите, съдържащи глутен.

Георги си наел и личен треньор по фитнес, с когото се потял по няколко пъти седмично на бягащата пътека и тренажора. Всяка вечер допълнително се потял за по 30 минути в сауната. Останалото време прекарвал в изнурителни репетиции и довършителни процедури преди началото на концертния тур.

„Жоро не е първа младост, все пак наскоро отпразнува 50-ата си годишнина. Нормално е да е притеснен, че с целия път и всички концертни дати силите му може да не издържат. Той обаче прави всичко възможно да заякне, за да може да се посвети изцяло на почитателите си и да им даде всичко от себе си. Дано само да не се преумори, но нищо не е в състояние да го спре. Единственото му желание е да представи на хората, които го обичат и ценят творчеството му, качество и професионализъм, да им подари малко радост и топлина, за да излязат от залата, изпълнени с положителна енергия и нагласа за света", коментират близки до звездата.

Турнето на Христов стартира на 26 юни с концерт в Пловдив, а на 9 юли - в Бургас. Следващите градове са Русе, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Враца, Плевен, Кюстендил, Благоевград и Ботевград. Завършекът на мащабния тур ще е с мега спектакъл в столицата на 26 ноември в зала 1 на НДК, пише ''Всеки ден''.