За втора поредна година VIVACOM Art Hall ще бъде една от основните локации на международния фестивал на визуалните изкуства Дома Арт Фест.

Като част от програмата на тазгодишното издание на инициативата, което ще протече под надслов „Пулсът на Новата Русия“, от 29 май до 8 юни в Телефонната палата ще бъде представена изложба на трима от най-известните руски художници в наши дни - Олег Доу, Дмитрий Геллер и Павел Киселев.

Официалното откриване на експозицията ще се състои на 30 май от 18.30 ч., като специални гости ще бъдат тримата автори, руският куратор Вита Думчюте, българските куратори и организатори от фондация Дома арт - Мартина Стефанова и Дойчин Котларов. Входът за събитието е свободен.

Олег Доу ще гостува във VIVACOM Art Hall със серията картини „Another Face” - една дълбока визуална история, разказана на платно от много лица. Само половин час след официалното откриване на изложбата – от 19.00 ч. на 30 май, авторът ще изнесе своя лекция, в която ще представи себе си, своите произведенията и вдъхновението си.

В пространството за култура и изкуство в Телефонната палата Павел Киселев пък ще покаже „Случайни диалози” – картини, изпълнени в интересна техника от множество дървени детайли, свързани в една повърхност. На 1 юни от 12.00 ч. ексклузивно за българската публика младият абстракционист ще създаде изцяло нова монохромна картина, чието изработване ще продължи пет часа.

Вълнуващата програма на Дома Арт Фест 2014 г. в Телефонната палата ще продължи с премиера на новия филм на номинирания за „Оскар“ режисьор Дмитрий Геллер – „Мъжът среща жената“, от 19.00 ч. на 4 юни. Прожекцията ще бъде последвана от лекция и дискусия с твореца.

Дома Арт Фест 2014 „Пулсът на Новата Русия“ ще представи на българската публика съвременна Русия през различните жанрове на изкуствата и културата - скулптура, илюстрация, фотография, графика, танц, музика, литература, кино, различни сценични и перформативни изпълнения, инсталации, кухня.

Допълнителните предложения към публиката включват работилници-ателиета, лекции, дискусии, специална детска програма по повод Деня на детето и много други инициативи, в които посетителите могат да се включат.