На 17-и и 19-и януари предстои среща от бъдещето!

Не пропускайте да преживеете научно-фантастичната антиутопия „РЕЯ“ на иноваторите на сцената на свободния театър „36 маймуни“.

Най-младият от тях – режисьорът Петко Стоянов, изважда до крайност в своя дебют проблемите за смисъла и мястото на човека в днешното икономизирано общество, изчезващото приятелство и късащата се връзка на човека с природата.

Моноспектакълът ще ни запознае с младата телефонистка Рея (в ролята – Надежда Панайотова), която живее в един възможен бъдещ свят. В него личността е заличена. Личното име е заменено с пореден номер. Децата не израстват в семейства, а биват отгледани от обучени за това специалисти.

В тази реалност социалният индивид е напълно подвластен на създадената от самия него икономическа система, а технологиите изграждат цялостна паралелна реалност. Рея обаче преосмисля живота си, благодарение на едно много нетипично приятелство.

Ще успее ли Рея да промени програмирания си с математическа точност живот или ще остане просто поредния служител в плен на системата – разберете на 17-и или на 19-и февруари от 19 ч. в „Червената къща“.

Цената на билетите е 8/6 лева. Броят на местата е ограничен, а билети можете за закупите на касата на Червената къща, ул. Любен Каравелов 15.Екип:
Режисура: Петко Стоянов;
Текст: Петко Стоянов и Здрава Каменова;
Видео-арт: Никола Налбантов;
Участва: Надежда Панайотова;
Глас: Здрава Каменова и Кирил Бояджиев;
Координатор: Катрин Хрусанова

„РЕЯ“ е продължение на едноименната миниатюра, част от петото издание на платформата на „36 маймуни“ - „ПроТекст 5: НАВРЕМЕ“, което се проведе през есента на 2012 г. в Централна минерална баня и получи номинация за ИКАР 2013 в категория „Сценография“.

Проектът е финансиран с помощта на Министерство на културата и Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата - 2019 г.