Пепеляшка
едноактен балет-приказка
музика: Сергей Прокофиев


Хореография и режисура:
Риолина Топалова

Всяко малко момиченце мечтае да стане балерина. Да обуе красивите балетни пантофки, да облече изящната пачка и да се понесе в ефирен танц като истинска принцеса. Както в приказната история за Пепеляшка. Добрата фея ще помогне мечтите да се сбъднат. В една нощ да се случат куп чудеса, които да променят света. Той да стане по-добър и още по-красив.



За своите малки почитатели балетната трупа на Националната опера е подготвила “Пепеляшка” на Сергей Прокофиев. Балетът за деца ще оживее на малката сцена по хореография и режисура на Риолина Топалова. Хореографката проследява действието по приказката на Шарл Перо, като в нейното решение всички герои са добри. Единствено в образа на мащехата е запазено оригиналното виждане на автора. Малките зрители ще разпознаят своите любими герои, ще усетят вълшебството в балната вечер, ще се запознаят с приятелите на Пепеляшка, които я придружават на бала. Двете сестри ще бъдат пресъздадени като контрастни образи, но те не са лоши – конфликтът идва единствено от амбициите на тяхната майка. Прелестната Пепеляшка ще спечели сърцето на Принца и всичко останало ще бъде както в приказката с щастлив край.



Риолина Топалова е разиграла основните комични персонажи с голямо умение, за да внесе настроение и хумор в ситуациите. Целта е децата да се забавляват, уверени, че доброто винаги побеждава.

Можете да гледате ''Пепеляшка'' на сцената на Софийска опера и балет на:

17.01.2014 от 10:00
23.02.2014 от 11:00
14.03.2014 от 10:00
15.03.2014 от 11:00