Дългоочакваният десети албум на Стефан Вълдобрев излиза на 30 ноември и всъщност е своеобразна best of селекция от най-добрите му песни през годините, при това изпълнени лайв от музикантите в оригиналния му състав „Обичайните заподозрени”.

Освен задължителни парчета на Вълдобрев като “Рай”, „Към”, „Едно”, “Аз ли съм или не съм” и “ Бряг с цвят най-зелен” в диска място са намерили няколко нови трака, познати от лайвовете му, както и 3 инструментала от филмовите и театралните композиции.

Стефан Вълдобрев е сред най-успешните артисти в България на всички времена – албумите му имат общ тираж от над 250 000 копия, зад гърба си има три мащабни национални турнета, два пъти е бил избиран за „Изпълнител на годината” в телевизия ММ, а през 2008 е номиниран за „Изпълнител на десетилетието”.

През последните години обаче енергията му е насочена по-скоро към писането на кино и театрална музика – негови композиции са озвучили 23 филма и 70 представления, сред които супер успешният “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” и последната лента на Стефан Командарев “Съдилището”, включващ записи със Загребската Филхармония.

Въпреки натоварената си програма през 2012 Стефан Вълдобрев  се завръща към рок корените си и събира отново бандата си от 90-те, с които е записал всички свои парчета – а именно „Обичайните  заподозрени” в състав Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко, и потегля на турне с 20 дати из цяла България.

Резултатът е новият албум, кръстен семпло Live, който по уникален начин е успял да улови енергията от точно тези живи изпълнения. В диска ясно си личи химията между музикантите, а меломаните ще оценят енергичните сола на Иван Лечев и Мирослав Иванов, виртуозните бийтове на барабаните на Стоян Янкулов, неповторимия стил на  Еко, а звукът му е еднакво въздействаш както за инди-рок феновете, така и за джаз пуристите.

Албумът “Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени: LIVE” ще бъде в лимитиран тираж, а на следващия ден след промоцията му на 30 ноември, ще се появи за продажба в най-големия онлайн музикален магазин в света iTunes.