Билетите за двете представления на Софийската опера и балет, с които първият ни оперен театър ще се представи на фестивала „Филипи Тасос” - Гърция, се пускат в продажба на 16 август.

Две от най-силните постановки на театъра - операта „Дон Карлос” от Джузепе Верди под режисурата на акад. Пламен Карталов (30 август от 21.00 ч.) и балетът „Зорба гъркът” с хореограф Лорка Масине (31 август от 21.00 ч.), ще бъдат представени под откритото небе на античния театър в древната местност Филипи.

За първи път в 56-годишната история на фестивала „Филипи Тасос” ще бъде изиграно оперно представление.

В постановките ще вземат участие солистите Радостина Николаева, Светозар Рангелов, Свилен Николов, Даниел Дамянов и др., както и балетните артисти Росен Канев, Никола Хаджитанев, Людмила Илиева, Кирил Иванов, Сара-Нора Кръстева.

Още тази седмица всеки, който желае да посети фестивала в древната местност Филипи, може да закупи своите билети на място от Античен театър „Филипи”, Туристически информационен център в Кавала (централен площад), в Драма от книжарница Сонето, както и в Ксанти от книжарница Михалис Спанидис. Цените на билетите са 12 и 15 евро.