Вероника от "Ергенът" има солидна кариера на еротичен модел, показа проверка на "България днес". 34-годишната изкусителка, която в първите секунди на риалити предаването направи шпагат в краката на необвързания Виктор Стоянов, се гордее с тялото си и не го крие. През 2019 г. младата жена от Велико Търново се включва в битка за победата в еротичния конкурс "Мис Плеймейт". За първи път се явява на кастинг година по-рано, но не е одобрена, по тази причина опитва още веднъж. Вероника заснема провокативни фотосесии и видеоклипове, в които позира по гърди или предизвикателно извежда на преден план оформеното си дупе.

Илиева представя себе си като страстна любителка на фитнес тренировките, което се потвърждава от стегнатото й тяло. Моделката се впуска още в конкурса за красота "Мис Левски Г" по телевизията на Слави Трифонов 7/8, "Най-добър еротичен фотомодел" и "Кралица на фитнес туризъм 2020", където печели второ място. Участничката в "Ергенът" споделя, че е голяма почитателка на "Плейбой" и като тийнейджърка си го купувала тайно. Тогава и решила, че когато порасне, ще се снима гола за изданието. Мечтата й се сбъдва и един ден Вероника се оказва на корицата, но семейството й много трудно приело разголването.

Категорично заявява, че харесва еротиката, но не и пошлостта. Като дете е учила в Гърция - първо в градчето Никити на Халкидики, където мечтае още веднъж да се върне там, а по-късно отпътува за Атина, където учи хармония и козметология. След 10 години има намерение да има клиника за девойки с хранителни разстройства, защото самата тя е имала сходен проблем. Тя е била жертва на анорексията. Споделя, че се е упражнявала по 8 часа и едвам се е хранела.

Определя себе си като свръхпрочувствена, по тази причина се смее и плаче постоянно. Мечтае за най-малко три деца и е изрично срещу еднополовите връзки. Наричана е Българската Анджелина Джоли заради приликата си със световноизвестната актриса