"Златка Райкова ми е първата, а аз на нея единственият"! В този шеговит тон започва разговорът с най-желания мъж сред известните дами у нас - топгримьора Цецо Андреев.

Алисия, Николета Лозанова, Преслава, Андреа, Светлана Василева, Мария, Емануела, Емилия, Райна, Кали, Борис Тютюнджиева, Венета Райкова, Гери-Никол, Тита, Сузанита... това са само част от звездните лица, минали през ръцете на майстова на четката.

"Всичко започна със Златка Райкова. Затова винаги казвам, че тя ми е първата. Гримирах я. Видя я Андреа и поиска и тя. Николета пък забеляза Андреа и също ме потърси. И така всички започнаха да искат аз да ги правя. Видяха нещо ново, различно и модерно в стила ми", спомня си Цецо.

След 5 години работа с известните и претенциозни дами той се е нагледал на всичко. И в буквален, и в преносен смисъл. От сенките под очите до чаршафите и любовните драми на някои от най-популяените си клиентки.

Цецо не крие, че отдавна е прекрачил границата на личното и професионалното с някои от най-желаните жени, пише "България Днес".

"Много добър приятел съм с Алисия. С годините се сближихме и почти всеки ден сме заедно. Това е и причината да не работя вече с Николета. Няма как постоянно да мисля дали двете няма да се засекат", разказва Андреев за явно продължаващата непоносимост между бившите жени на Валери Божинов.

Името на гримьора нашумя напоследък покрай скандал с дългогодишния му партньор в работата - фризьора Ивайло Колев. Двамата бяха мечтаният разкрасителен отряд на виповете, но след Нова Година решиха да сложат край на съвместната си дейност и разделиха родните знаменитости на два лагера.

"С Ивайло бяхме най-добри приятели. Този човек ми е спал в леглото и ми е ял от храната, но започна да върти интриги и аз реших да се дръпна. Нямам никакви притеснения, след като вече не работим заедно. Факт е, че аз работех с всички звезди и преди него. Графикът ми продължава да е пълен", откровен е Цецо.

Едно от големите признания, които е получавал 32-годишният гуру на макиажа е, че лично Лепа Брена го потърсила с молба да я гримира преди няколко години.

"Нейна приятелка, която следи световните модни тенденции й беше споделила за мен и Лепа Брена сама ми писа. КОгато е в България държи аз да я гримирам. Тя е страхотен човек. Много се забавляваме заедно."

На въпроса коя е най-красивата българка, Цецо е категоричен и веднага отсича: "Златка Райкова. Няма какво да ми се обиждат останалите. Виждал съм я всякак тази жена. Излиза от банята и е красива. Без грим, без нищо".

Цецо е фен и на Гери-Никол. Според него тя е най-модерната, най-смелата и експериментираща и е сигурен, че я чакат големи успехи извън границите на България.

"Вярвам, че тя ще запипе песен с Риана. Всичко е възможно. И тогава ще ги гримирам и двете."

Андреев признава, че от родните топзвезди досега не е гримирал само Галена, а много я харесва. Певицата била една от малкото, които се справят отлично и само с макиажа си, но с радост би я гримирал, ако му се довери.

Услугите на най-добрия гримьор у нас в момента струва 80 лв. Толкова взима Цецо на клиентите си, а резултатър определено си заслужава.

Художникът, който твори върху лица, разкри, че се вдъхновява от гримьорите на Бионсе и Наоми Кембъл, както и след с интерес кориците на модната библия "Vogue".

* Цецо и Емануела

Дебелите и тъмни вежди вече не са модерни. Залагайте на топли нюанси и матови устни".

Андреев се похвали, че скоро отваря новия си салон в центъра на София, където ще работа с новия си партньор - фризьора Момчил Спасов.

* Цецо с Андреа и Алисия