Лили Иванова успя да взриви публиката в Hacienda Beach в Лозенец. Примата изнесе уникален спектакъл на метри до морето и пя около два часа за отбраната публика.

Виновници за концерта са младите и предприемчиви продуценти Мартин Славчев, Владимир Кънчев и Христо Кусев от Könige Event Team. Трите 20 годишни момчета организираха проявата на Хасиенда Бийч в летния курорт. Лили Иванова е първата голяма звезда, която Könige Event Team спонсорират. Преди това те продуцират първия самостоятелен сингъл на диджей №1 у нас – Mascota с певицата Веси Попова.

“Тук е много хубаво” – това бяха първите думи на певицата, с които тя излезе на сцената. “Освен това е единственото място, на което не се слуша чалга. ” – допълни певицата и уточни, че няма нищо против този жанр, но просто не е по нейния вкус. Освен това певицата благодари за коректността и професионализма на трите момчета от Könige Event Team и поздрави Мартин Славчев за рождения му ден.

*Лили Иванова с Мартин Славчев, Владимир Кънчев и Христо Кусев от Konige Event Team и г-н Димитър Тодоранов - собственик на Хасиенда Бийч

Иначе концертът започна с подгряващото изпълнение на Миленита и нейната нова група Funky Miracle. Преди Лили да се качи на сцената местата си заеха бенда й в състав – Огнян Енев (пиано и тромпет), Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Орлин Цветанов – (цигулка) и Росен Вачев (барабани и перкусии). Спектакълът се състоя на брега на морето, на 15 метрова сцена, издигната буквално във водата.

Лили пък остана вярна на стила си и бе облечена в черно, като за визията си се довери на любимата си дизайнерка  - Ал Демюлместер.

Известната със спартанския си режим на хранене певица направи изключение този път и ден преди  концерта вечеря риба сафрид и салата от белени домати, като пи само вода, без грам алкохол. В деня на изявата си тя спази желязното си правило и не вкуси нищо.

Лили Иванова и оркестъра й поднесоха на публиката смесица  от джаз, поп, латино и рок парчета, като почти всичките й песни бяха от нейния последен албум LI.

Присъстващите онемяха веднага след началото, когато прозвуча първият голям хит за вечерта - "Стрелките”. Последваха "Невероятно", "Искам те", както и “Ти не си за мен” – песента, в чието видео участва Мариус Куркински. С емблематичното “Камино” Лили накара публиката да стане на крака. Повикана няколко пъти на бис, Лили удължи програмата си, като вместо предвидените 1,30 минути пя цели 2 часа.

Освен верните фенове от България, звездата аплодираха много руски и гръцки туристи, които са специално в Лозенец, за да присъстват на концерта й. Сред публиката имаше и доста българи от чужбина, които прекарват ваканцията си у нас. Интересът към концерта беше толкова голям, че на хълмовете в близост до заведението бяха накацали рояци с хора, а в морето плуваха няколко корабчета и лодки с почитатели, които не се бяха вредили за билети.

В публиката на концерта бяха забелязани и редица популярни личности – Мис България 2011 Ваня Пенева, поп-фолк певицата Алисия, рапъра Бобо, деветкратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, Ирина Флорин, Маги Джанаварова и представители на бизнеса.

След концерта на Лили Иванова, момчетата от Könige Event Team смятат да основат собствен лейбъл, да продуцират български изпълнители и да издадат диск с хип-хоп музика. Дръзка идея, но не и неосъществима е да доведат у нас известния рапър Wiz Khalifa. Вече действат по въпроса – на 28 септември ще се срещнат с него в Лондон.

*Алисия (в дясно) с приятелка