С джаз от началото на миналия век на 2-ри август от 19.30 ч. започва второто издание на фестивала Lozenets Jazz Time.

Едни от най-добрите майстори на класическия джаз излизат на сцената в центъра на Лозенец, за да разпалят летните страсти в курортното селище.

Заразителното добро настроение ще е масова диагноза благодарение на DIXIELAND ALL STARS със солисти Милица Гладнишка и Цветомир Цанков.

С рагтайм, блус, диксиленд и суинг дуетът на пеещата актриса Гладнишка и пеещия кинорежисьор Цанков повежда публиката на музикално-танцувално пътешествие назад във времето и гарантира мощен прилив на добра енергия и неудържимо желание за близост. Очакват се и още обилни количества изненади на квадратен метър! 

DIXIELAND ALL STARS бяха формацията, която закри изключително силното второ издание на „Джаз форум Стара Загора” през юни. Тогава Милица Гладнишка за първи път свири на тромпет пред публика, а инструменталистите внезапно зарязаха микрофоните, напуснаха сцената и свирейки, се смесиха с хората, които бурно аплодираха и пееха от сърце „When The Saints”.

На фестивала ще можете да чуете:

DIXIELAND ALL STARS в състав: 
Проф. Владимир Радулов – пиано, вокал
Цветомир Цанков – вокал, банджо
Милица Гладнишка – вокал,
Невилиян Гемижев – кларинет,
Венко Захариев – саксофон
Венци Благоев - тромпет
Павлин Павлов – тромбон
Огнян Весков – банджо
Красимир Стефанов – туба
Емил Костурков – барабани, washboard

Втората част на фестивалната вечер ще укроти страстите, но само дотолкова, че да ги насочи към красотата на импровизационното изкуство на музикантите от OPUS 5. На сцената ще чуем Петър Момчев – саксофон, Росен Захариев – тромпет, Димитър Карамфилов – контрабас, Любо Цанев – пиано, и Борислав Петров – барабани. Те ще свирят изцяло авторска музика, повлияна от класическите и съвременните тенденции на американския джаз. 

Първите трима едва ли имат нужда от представяне, защото имената им са знакови за джазовата действителност у нас. Любо Цанев наскоро се завърна в България след 12 години творчески изяви зад Океана. Завършил е пиано и композиция в Бостън. Борислав Петров е активен участник в джазовите събития от около година, когато привлече вниманието на колеги и ценители с блестящото си представяне на  „Благоевград джаз фест 2012”. Завършил е музикалното си образование в Холандия, свири и записва с утвърдени имена от холандската и европейската сцена.

За финал първият фестивален ден предвижда  джемсешън с участието на всички музиканти и техни гости. На сцената са добре дошли както професионалистите, така и хора, за които джазът е просто любов. Освен желание и кураж, те трябва да приготвят и разхладително лятно питие за музиканта, когото ще сменят, а най-аплодираният непрофесионален изпълнител ще бъде възнаграден с възможността да избере любима пиеса, която звездите ще изпълнят в негова чест.