Книга за един от най-успешните български спортисти, боксьорът Детелин Далаклиев, подготвя журналистът Георги Стоянов.

Съвместно с помощта на световния шампион от Милано 2009, той усилено работи по проекта.

Книгата ще разказва за върховите моменти в кариерата на Далаклиев, за най-ценните му победи на ринга, а в детайли ще бъдат разкрити и истории от личния живот на прочутия боксьор.

"Все още сме в начален етап. Надявам се, че книгата ще е факт тази година, както съм го запланувал. От доста време имам тази идея  и се радвам, че Детелин ми се довери безусловно. Вече работим усърдно, в постоянна връзка сме, но не се наемаме с точен срок, тъй като се съобразяваме взаимно с ангажиментите си. Сигурен съм, че за всички ще е интересно да разберат какво се крие зад неговия успех. Но основната идея е, да покажем, че в България в действителност е трудно да се развиваш като спортист, но ако имаш сърце и постоянство, няма да допуснеш нищо да попречи на целите и мечтите ти. Детелин Далаклиев е точният и достоен пример за това. Обещаваме ви едно наистина вълнуващо и емоционално четиво", казва Георги Стоянов, който е автор на книгите "Бели птици и куршуми" и  "Лошите момичета на България", а също така пише за известни вестници и електронни издания.

Той добавя, че се вдъхновил за подобен проект от факта, че в последните години българският спорт не може да се похвали с почти никакви успехи, а на Запад почитат спортните си герои след всеки техен триумф.

„Дори за Новак Джокович се появи книга в родната му Сърбия още през 2008г., а тогава той беше назад в ранглистата и само на 23 години. Първата му титла в Шлема обаче бе достатъчен атестат да се осъществи подобно нещо, с което да се илюстрира трудния път до върха.”, завършва Стоянов.

Снимка: Desoto Image