Актьорът Калин Сърменов, нашумял като мафиота Милото от сериала „Седем часа разлика”, изглежда се готви за завой от телевизионните си участия към театъра.

Неговото име се спряга усилено за поста на директор на Сатирата.

Както в. „Монитор” вече писа, шефското кресло на комиците се овакантява на 1 септември. Тогава и.д. директорът Иван Попйорданов напуска трупата на „Стефан Караджа” 26 по лични причини.

Самият той потвърди пред „Монитор”, че от няколко месеца обмисля това решение, но искал да приключи с ремонта на сградата и тогава официално да подаде молба за напускане.

На 3 септември започва новият есенно-зимен сезон в театъра и до тази дата Министерство на културата (принципал на трупата), трябва да реши кой ще стане директор. Той също ще бъде изпълняващ длъжността до обявяване на конкурс.

Тази процедура обаче може да се проточи, защото предстоят промени в Закона за закрила и развитие на културата и то именно в частта за мандата на шефовете на културните институции.

Засега за началник на сатириците се спрягат няколко  мена, сред които са тези на Ивайло Христов и Калин Сърменов.

Те са обаче в сферата на догадките, защото черно на бяло още няма нищо. Самият Сърменов вчера нито отрече, нито потвърди новината пред „Монитор”, като се позова на заетост.

Той има предимство пред някои от кандидатите, защото е кадър на театъра, нищо че през последните години се бе оттеглил от активна актьорска дейност.

Запази само ролята на Люсиен Баладур в хитовия спектакъл на  Иржи Менцел „Вечеря за тъпаци” от Франсис Вебер, който 12 години години не слиза от афиша, за да отдели повече време на рекламното си студио „Златен век”.

Още един плюс за Сърменов са мениджърските му способности, натрупани покрай частния му бизнес.