Звезден екип от актьори, които напоследък гледаме в хитови сериали като "Под прикритие", "Стъклен дом" и "Домашен арест" стават учители макар и за малко.

Койна Русева, Башар Рахал, Филип Аврамов, Александър Кадиев и Калин Сърменов ще се включат в арт феста на  МОНТФИЗ в Созопол от 21 до 29 юли.

Във форума на морето участват още  Иван Бърнев, проф. Снежина Танковска, Мария Сапунджиева, Етиен Леви, Деян Донков. Там всички те ще преподават актьорско майсторство.

Уроците на успелите личности от шоубизнеса ще са под формата на уъркшопове. Александър Кадиев, който напоследък се изявява не само като актьор, но и като тв водещ,  ще се срещне в Созопол със свои фенове.

Проф. Снежина Танковска и проф. Божидар Матанов ще водят кандидатстудентските консултации за НАТФИЗ. Етиен Леви пък ще консултира желаещите за поп & рок пеене, Виктория Михова - Голди, Костадин Костадинов – Коста, Георги Енчев – GOOSH и още трима хореографи от The Center ще водят уъркшопове по хип-хоп танци, Гаро Узунян – уъркшопите по кизомба.

За пръв път влизам в ролята на преподавател. Ще ми бъде много интересно.

Вълнувам се от предстоящата среща с участниците в МОНТФИЗ арт фест! Мисля, че ще изкараме страхотно и в същото време ще свършим много полезна работа!", споделя актрисата Койна Русева, която влезе в образа на фаталната адвокатка на Джаро в "Под прикритие", обра овациите и в Love.Net.  

"Отдавна знаех за фестивала и когато Слав ми се обади, нямаше как да откажа! Даже разместих малко графика на репетициите на едно ново представление, за да мога да дойда! За което моля колегите да ме извинят...", коментира ентусиазирано и Александър Кадиев. 

„Много се радвам, че ще се срещна с млади хора, запалени по изкуството. Ще ми бъде изключително интересно. Нямам търпение фестивалът да започне” , призна Филип Аврамов, който скоро ще гледаме пак в ролята на заврян зет в "Домашен арест".

В арт феста в Созопол могат да се запишат мераклии за актьори, певци и танцьори, условието е да навършили 14 години.

Ще има  разнообразни уъркшопи по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, поп & рок пеене, ансамблово пеене, творческо писане, фотография, хип-хоп танци, салса, кизомба, български народни танци, зумба, съвременен танц, латино танци, хата йога, fat burning, етно гимнастика. 

Специално за професионално-ориентираните любители на театъра Фестивалът предлага седемдневни кандидатстудентски консултации, които ще се водят от преподавателите, приемащи в предстоящата учебна година класове в специалността "Актьорство за драматичен театър" в НАТФИЗ!  

Всяка вечер по време на Фестивала ще се провеждат три паралелни партита в три различни клуба в Созопол – универсални партита, хип-хоп партита с DJ’s N.A.S.O & BUGS и латино партита с DJ Гаро Узунян!   Записванията за участие във Фестивала продължават до 20 юли в София, Варна, Бургас и Пловдив!