Том Круз малтретирал съпругата си Кейти Холмс и държал дъщеря си Сури 5 месеца в стая без прозорци, твърди сп. "Нешънъл инкуайърър".

Заради тази публикация изданието си навлече гнева на звездата от "Мисията невъзможна" и адвокатите на актьора обявиха, че ще последва съдебен процес за клевета, съобщи Ройтерс.

Американското списание описва имението на Круз като "Дом на ужасите", където сциентологът дерибействал като истинско чудовище. Актьорът държал всичко под строг контрол и превърнал брака на Кейти Холмс в непоносим кошмар. Той държал като малка пленница и 6-годишната Сури, за да свикне от малка със суровите догми на сциентологията, пише в. "24 часа".

Според екипа на Круз репортажът е абсолютна измислица. Адвокатът на холивудската звезда Бърт Фийлдс обяснява, че материалът бил скалъпен и се оказал най-клеветническото писание, публикувано някога по адрес на клиента му. Юристите ще съдят издателите на "Нешънъл инкуайърър", защото материалът може да нанесе огромни материални и морални щети на прочутия актьор.

"Том Круз е почтен човек и любящ баща, който здраво се труди, за да се задържи на върха - заяви Фийлдс. - Той в никакъв случай не е описаното в материала "чудовище". И в двете си жилища Сури си има детска стая, непосредствено до тази на родителите й. Помещенията не са нито малки, нито без прозорци!".

Сп. "Ю Ес уикли" пък разкрива, че доста преди развода Кейти Холмс е потърсила съвет от Никол Кидман, която била изминала същия път. Бившата съпруга на Том Круз й оказала пълна подкрепа и й помогнала с полезни напътствия. Най-важното било да държи колкото се може по-далече малката Сури от сциентологията. По този повод сп. "Стар" твърди, че въпреки развода Том Круз ще се стреми по всякакъв начин да въвлече дъщеричката си в дебрите на сектата.

Постигнатото споразумение било само временна фасада, зад която актьорът искал да прикрие бъдещите си действия. Той ще има неограничен достъп до детето и никой не знае как ще му въздейства. Дори и да наруши клаузите, Круз имал зад гърба си стотици милиони, които могат да повлияят на Темида.