Актьорите на Слави, Десислава и Рени са сред звездите на втория BG събор в Чикаго, който ще се проведе на 2 и 3 юни (петък и събота) в парка „Бъси удс", съобщава bg-voice.com.

Миналата година фестивалът привлече над 7 хиляди души, а сега се очаква посетителите да са над 10 хиляди, което ще превърне събора в най-мащабното българско събитие, правено някога в САЩ, пише signal.bg.

За отличното настроение на гостите ще се грижат голям брой звезди, сред които актьорите от „Шоуто на Слави" - Краси Радков, Виктор Калев, Мариан Бачев и солистът на „Ку-ку бенд" Борис Солтарийски, попфолк певиците Десислава и Рени, както и много фолклорни състави и рокгрупата „Hyper Jam" от Чикаго.

Актьорите на Слави вече готвят специална програма със скечове с любимите герои на зрителите: Гацо Бацов, Ранърса, Маг Мазнина, Шишо Бакшишо, Деса Поетеса, Галена Префалена, отец Нафарфорий, кака Радка Шоу. Няма да се разминат и сатиричните превъплъщения на комиците в българските политици и звезди, сред които Бойко Борисов, Лили Иванова, Володя Стоянов, Симеон Дянков и други.

След повече от две години, завръщане в САЩ прави и певицата Десислава. Тя е подготвила тричасов микс с най-големите си хитове, сред които „Бели нощи", „Мистерия", „Мъжете всичко искат" и много други. Гласовитата изпълнителка няма да пропусне и най-обичаните български фолклорни песни и любими хитове от Балканите. Десислава ще направи и премиера на най-новата си денс песен по време на събора в Чикаго.