Фалшивите профили на български звезди в социалната мрежа „Фейсбук” напоследък се увеличават главоломно, никнат като гъби след дъжд, пише „Монитор”.

Популярните имена привличат огромен брой почитатели, като посланията на стените на известните много често са доста съмнителни.

Така например в един от профилите на актрисата от сериала „Стъклен дом” Яна Маринова беше публикувана „еврейска молитва с голяма сила”.

Текстът трябвало да се изпрати на 12 души и благословението щяло да дойде при изпращача моментално във вид на здраве, нова работа, брак, доходи и всякакви други благини, каквито си поиска.

Непрекъснато в социалната мрежа се появяват нови и нови профили на колежката й от „Стъклен дом“ Елена Петрова, която не обича да се рови в Интернет и никога не си е правила профил където и да било.

Същото важи за Краси Радков, защото той хабер си няма от този вид дейност, но доскоро държеше рекорда сред БГ звездите за най-много почитатели в социалната мрежа. Профилът му беше изтрит, но пък се появиха 4-5 нови.

Хиляди са и феновете на партньора му Виктор Калев. Шефът им Слави Трифонов също никога не се е регистрирал в социална мрежа, което не му пречи да има 4-5 профила.

Трудно е да си представим и как естрадната прима Лили Иванова си пише с феновете във „Фейсбук” с половин дузината си виртуални лица.

В мрежата действително се подвизават доста известни българи като Росен Петров, Азис, Ники Кънчев, Мария Илиева, но всички те имат по един профил, а „клонингите” им са поне по няколко.