Магърдич Халваджиян отвърна на удара на bTV. 

По повод отстраняването му като жури на „България търси талант“, продуцентска компания „Глобал филмс“ пусна и официалното си заявление:

"Очевидно за всеки, който е гледал „България търси талант“ е, че Магърдич Халваджиян изпълнява съвестно и професионално своите задължения, в качеството му на член на журито на предаването. За нас от това следва, че мотивите за отстраняването му са други."

Магърдич Халваджиян заяви, че не се е отказал от намерението си да съди медията:

„Стоя твърдо зад всяка една от думите си! Нямам никакви притеснения да защитя правотата им в съда!“ От „Глобал вижън“ заявиха, че не възнамеряват повече да занимава обществеността с проблемите между компанията и bTV.

От тук нататък случаят с прекратяването на договорите за продукциите „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“ ще бъде решаван в съда, както Маги Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков обявиха още на пресконференцията на 11 април 2012-та година.

Междувременно в профила си във фейсбук продуцентът и шоумен заяви:

"Кой би си помислил, че съм по-важен от Белене:))) Вече всеки ден съм в централните новини на bTV.

Маги се обърна и към феновете, които му пишат в мрежата: "Винаги съм водил битките си сам и сега съм изненадан от подкрепата, която ми давате. Благодаря много на всички."