Родни продуценти търсят екип, който да се захване с политическата драма, вдъхновена от интригите около разпада на "Атака" и неизменния й лидер Волен Сидеров.

Актьорът Мариан Вълев-Куката обяви, че с голям кеф би влязъл в образа на партиен лидер тип Волен.

"Есента на партията включва всички елементи на добрата драма - власт, любов, раздяла", бе коментарът на амбицираните за подобен проект.

"Има интересни типажи в политиката. Бих изиграл Волен Сидеров - един човек със силни принципи и индивидуално разбиране за политика и нещата в живота и с изключително индивидуален подход. Не казвам дали характерът, който правя, е добър или лош, щом го играя, значи го защитавам с нокти и зъби", обяви звездата от "Под прикритие" в интервю пред Дартс Нюз, цитира standartnews.com.

Другият политик, в който Куката вижда сериозен драматичен потенциал, е Цветан Цветанов.

"Той е от така наречените тихи води. Не знаеш никога как ще реагира, способен е във всеки момент да експлодира. И при Сидеров, и при Цветанов има нещо интересно и нетрадиционно - и това е достатъчно за един актьор. Истинско предизвикателство е да изградиш един автентичен характер", сподели Мариан, който до такава степен се хареса на феновете, че предизвика ответна защитна вълна в Интернет, когато тръгна слух, че сценаристите на криминалния сериал са намислили да убият образа му.

*Росен Куката (Мариан Вълев)

За собствения си герой той добавя: "Куката е искрен и способен да се разплаче от любов и в следващия момент съвсем хладнокръвно да застреля някого, защото това му е работата. Това е негов избор, той съзнателно е избрал да бъде лош."

Освен идеята да играе Волен, Мариан готви още един проект. Този път режисьорски, с който работи заедно с продуцентите от "Камера".

Оказа се също, че Вълев е разочарован от BG театрите. "Много от българските театрални режисьори се изживяват като гениални хора на изкуството и се мъчат да ни покажат на нас, обикновените зрители, колко са гениални. Виждам изключително талантливи актьори, които изнемогват под режисурата на някакви травестити в изкуството. Нека да се научим да разказваме простичко и разбираемо, останалото ще дойде по-късно", коментира Мариан.