Михаил Билалов, когото масовата публика познава като мафиота Джаро в сериала „Под прикритие”, става полковник Кинчин в пиесата на Пьотър Гладилин „Нощна пеперуда” („Мотылек”).

Назначението е разписано от режисьора Явор Гърдев. Той поставя в Народния театър абсурдната комедия. Репетициите вече започнаха, премиерата е планирана за 8 март.

Това е второто заглавие от руския сезон на трупата.

Паралелно с Гърдев започна работа и главният режисьор на петербургския театър „Ленсовет” Юрий Бутусов, който ще постави у нас „Лов на диви патици” от Александър Вампилов, пише в. "Монитор".

„Военна приказка с тъжен край”, нарича критиката пиесата на Гладилин „Нощна пеперуда”. Тя разказва за забутано на Север военно поделение, в което се случва нещо извънредно – за една нощ редник Лебедушкин се превръща в хубаво момиче Наташа. Може да си представите какво произтича от това. Нежната девойка успява да преобрази кадровия военен Андрей Исаевич Кинчин в актьор, но самата тя загива. В ролята на транссексуалния Лебедушкин ще видим дебютантката Весела Бабинова, състудентка на Луиза Григорова от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ.

На сцената на най-старата ни трупа ще стъпи звездата на „Сфумато” Христо Петков, когото познаваме от филма „Лора от сутрин до вечер”. Той играе садиста – капитан Багаев. Партнират им Йосиф Шамли и Сава Драгунчев. Отново музиката към спектакъла е написана от Калин Николов, с когото Гърдев работи отдавна, сценографията и костюмите този път са на Данела Олег Ляхова. Хореографията е на Виолета Витанова и Станислав Генадиев.

Преди пет години пиесата на Пьотър Гладилин „Другият човек” поставя у нас Стилиян Петров в Театър 199 с Койна Русева и Малин Кръстев.