Звездата на Сантра изгря покрай музикалното предаване "Хит минус едно" по БНТ и малко след като спечели, започна да се занимава и професионално с музика.

Първият професионален проект на младата изпълнителка се нарича What About Last Night, като втори сингъл от албума е баладата "Без теб".

Големият успех обаче идва с третата песен - дуета със Спенс "Не ме обичаш вече".

Чували сме гласа й и в съботно вечерно шоу по радио "The Voice", а сега я виждаме и по телевизия "The Voice", където води авторското си предаване "Closeup", в което научаваме какво е ежедневието на българските известни личности.

Наскоро певицата участва и в музикален конкурс, в който се бореше за дует с известния британски изпълнител Тайо Круз, но спечелиха момчетата от групата "Тъч даун".

Какво пожела на победителите, какви планове за бъдещи проекти има и с кого си мечтае да запише дует Сантра, научете от самата нея:

- В скорошно интервю споменаваш, че подготвяш нова песен с чужденка. Можеш ли да ни разкриеш някакви подробности? Коя е тя, какво е парчето и кога да го очакваме?
- От Литва е, популярна личност е в страната си, много готино момиче, с което реших да направя малко по-различен проект. Музиката е българска на Светлин Къслев. Тя много харесваше нещата, които съм правила преди това, и искаше да стане част от един такъв проект, за да го пуснем в двете страни едновременно. Горе долу е това, останалото ще го видите и вие около 15 септември.

- Последната песен, която направихте съвместно ти, Графа и Спенс, имаше премиера в сайт за видеосподеляне. Напоследък все повече звезди в чужбина, а и у нас, правят премиери и свои официални канали именно в подобни сайтове. Какво е мнението ти за практиката от музикална гледна точка и защо избрахте да промотирате точно в Интернет?
- Ясно е, че Интернет отдавна е сериозна медия и все повече хора се обръщат за информация към него поради факта, че можеш до някаква степен да контролираш информацията, която приемаш , а не трябва някой друг да избира вместо теб (както е при телевизията, радиото, списанията, вестниците и т.н.) в този смисъл няма какво да мисля конкретно, просто е по-лесно да достигнеш до точната група от хора, която искаш да достигнеш...

*Спенс, Сантра и Графа

- Твоята звезда изгря покрай музикално предаване навремето. Сега много подобни формати намират място в българския тв ефир. Лесно ли се става успешен изпълнител от подобен формат по твои впечатления?
- Честно казано, по моя опит не мисля, че има нещо лесно... всеки успех идва с много труд, така че колкото хора са “излезли” от такива предавания много пъти повече хора не са излезли от там. Всичко е въпрос на желание от страна на човека и готовност да поеме отговорностите ... Естествено, такова предаване може да даде един хубав старт, което пожелавам на всички изпълнители, които го желаят достатъчно.

- До колко мислиш, че на младите таланти се дава шанс да се изявяват на музикалната сцена у нас и да се развиват после и извън граница?
- С риск да се повторя, шансовете се взимат. Почти всички хора имат шансове за изява - друг въпрос е дали ги взимат или не... Естествено, че по-резултатите можем да преценим, че не е много лесно...

- Казвала си, че в България звезди няма. А тогава като каква определяш Сантра?
- Аз не съм казвала, че в България няма звезди, а по-скоро че са малко, наистина има само няколко човека, които могат да се определят като такива. А Сантра съм аз и се занимавам с доста неща – едно от които е пеене.

- Какво не достига на българските популярни лица да придобият статута на звезди, каквито са тези в САЩ, да речем?
- Достатъчно публика.

*Мако и Сантра, Closeup

- Тази година и поп музиката ще има свое турне - Coca-Cola Happy Energy Tour. С какви очаквания се впускаш в подобно приключение, включващо общо шест града?
- Очаквания нямам конкретни, имам настроение и то е добро.

- Ти се бори достойно заедно с Лора Караджова и групата "Тъч даун" за дует със звездата Тайо Круз (Taio Cruz), който също ще дойде в България за турнето. Какво ще пожелаеш на победителите?
- А-а-а достойно! Ако знаеш какъв задкулисен бой имаше за първото място - оскубани коси, счупени очила на момчетата – ужас!... Шегувам се естествено. Пожелавам им да се забавляват и да се възползват максимално от възможността.

- А щом няма да е този път и с Тайо, все пак с кого си мечтаеш да направиш съвместна песен?
- Хм... Кание Уест.

- Правила си общи песни със Спенс, Кристо, Графа. Наскоро спомена, че и с Лора Караджова мислите за съвместен проект. Забелязва се една тенденция при теб с поредица от дуети.

- Да и аз съм го забелязала. Но честно казано съм решила да направя и няколко самостоятелни проекта... Просто все така се случва – някой казва: „Абе хайде да направим една песен”... и аз не мога да устоя!

*Сантра (Снимка: студио МЕМ/ списание ОК)

- Повече ли ти харесват от самостоятелните или просто въпрос на стечение на обстоятелствата?
- Честно казано така ми тръгна и сега малко се страхувам от самостоятелни проекти, вниманието е изцяло върху теб и ако не е достатъчно добър, аз ще отнеса цялата критика, но съм решила да рискувам!

- Ти се занимаваш с музика, участва в танцувално риалити, водила си предаване по радиото, сега си автор на твое собствено (Closeup) по телевизията, което и водиш. Имаш и усет за стил и мода. Със сигурност ти се въртят и още идеи. Сподели ни ги.
- Ами обичам да експериментирам, обичам да се занимавам с неща, които ми доставят удоволствие, а пък ако се намерят и още няколко човека , на които да донесат радост или забавление, още по-хубаво! Надявам се да имам възможност и да съм здрава, за да мога да правя нещата, които обичам. Пожелавам го и на всички хора всъщност. Работата е голяма част от живота на човек, хубаво е, ако можеш да я обичаш! Относно проектите – продължавам напред със същото темпо, в момента развивам проект, които се казва “Naglasi Se”, които се занимава с мода, планирам и да направя линия от дрехи, до една година, за което имам щастието да си партнирам с моя приятелка, завършила училището на Джон Галиано в Лондон.

- Какво можем да очакваме от Сантра до края на годината?
- Нов музикален проект и още предавания.

- Кой е най-добрият съвет, който си получавала?
- Много трудно мога да се сетя за един универсален, но се сещам за нещо, което ми направи голямо впечатление (казано от според мен много мъдър човек), че има само два гряха на този свят – гордостта и предразсъдъците.

Интервю: Наталия Такова, vesti.bg