Звездата на Левски Гара Дембеле даде интервю пред "24 часа".

В него той нападна доста остро бившата си любовница Дамяна Матева, с която синята звезда доскоро имаше връзка. Както е известно, преди месец и половина тя разкри пред Sportal.bg подробности около романса с голмайстора на "сините".

- Гара, къде си, какво правиш?
- В Португалия съм със Стефани. На малкия остров, на който живее нейното семейство. Тук сме, направихме онова, което ти казах преди - сватбата.

- Вече сте се оженили, така ли?

- Да, да да. Вече сме женени, вече сме официално семейство. Направихме го точно както ти казах в интервю преди - във водата. Бяхме в морето. Присъстваха сто човека. Но Стефани ме зарадва и с още една прекрасна новина, само преди два дни (б.а. - на 1 юни, деня на детето) тя разбра, че е бременна.

- Наистина ли? Поздравления...
- Благодаря. Много съм щастлив от тези две неща.

- Направи ли хубав подарък на Стефани, купи ли й красив пръстен?
- Да, купих голям и красив пръстен. Направих го преди около два месеца в Париж. Скъпичък е, но само като го погледнеш, и разбираш, че си струва парите, колкото и да са те. А за моята Стефани исках най-доброто.

*Гара Дембеле и Стефани

- Какъв ще бъде следващият ти подарък за нея? Трансфер в сериозен клуб в хубава държава?
- Не знам. Най-важното за мен е, че се ожених за най-прекрасната жена и тя носи моето бебе в корема си.

- Може би сега е моментът да кажеш нещо на българските момичета, които искаха да бъдат с теб, и на тези, които твърдят, че са били. Нямам представа дали е истина, но поне в медиите имаш доста любовници...
- Всъщност има само една, с която съм бил и на която искам да кажа нещо. Това момиче започна да си прави реклама още когато бях в България. Нейното име е Дамяна Матева. Никога нямаше да кажа нищо за нея, но тя започна да се появява навсякъде и да обяснява какъв съм бил и да наранява семейството и близките ми. А истината е, че тя дойде и каза, че ще прави секс с мен срещу една фланелка с моето име още първия път, когато се видяхме.

- И какво? Правихте ли секс?
- Да, правих секс с това момиче веднъж. Но не го направих никога повече, защото това момиче миришеше много лошо.

- Говориш сериозно?
- Да, истина е. Все едно не си вземаше душ. Когато приключа да играя 90 минути, в които съм тичал колкото мога, тогава аз мириша много по-добре от това момиче, и то след като си вземе душ.

*Дамяна Матева

- Нека поговорим за футбол - къде искаш да играеш?
- Не знам, наистина не знам. В момента съм на ваканция за първи път в живота си. Намирам се в добра позиция да премина в добър клуб, но все още не знам.

- Ходи ли наистина във "Фрайбург" да преговаряш с ръководството на немския отбор?
- Истина е. Бях там. Видях каква е ситуацията, говорих с треньора и със спортния директор.

- И сега какво - чакаш решението на "Фрайбург"?
- Не. Чакам някои други отбори. Не искам просто да избирам първата възможност. Трансферният прозорец тепърва отваря, до затварянето му има много време. Не е хубаво да се вземат прибързани решения.

- Колко отбора те искат?
- Това не го знам. Те се свързват с моя президент, господин Батков. И след това с моя мениджър. Засега има само разговори, нищо повече.

- Знаеш ли колко струваш?
- Не знам каква е цената ми. Единственото, което искам, е "Левски" да получи добри пари за мен, а също така аз да получа добър договор.

- Колко пъти по-висока ще бъде новата ти заплата?
- Ще бъде супер, ако добавя една нула в края на сегашната си заплата. (Смее се). Ще видим, и това ще го разберем, но е нормално да е по голяма. Дано да сложим нула накрая (Продължава да се смее).

- Освен любимите ти дестинации Германия и Англия се появи и информация, че те искат украинските богаташи от "Шахтьор" (Донецк) и "Динамо" (Киев), вярно ли е?
- Не знам. Никой от тях не ми се е обаждал, нито се е обаждал на мениджъра ми. Само знам от господин Батков, че хора са идвали за мен и това е. Но нали ти казах, сега е добър момент за мой трансфер, от който "Левски" да остане доволен. И ще видим.

- Има ли и един процент възможност да останеш в "Левски", или си сто процента сигурен, че напускаш?
- В живота нищо не е сигурно. Докато трансферът ми не стане, няма смисъл да говоря със сигурност. Засега мога да кажа, че над 50 процента е вероятността да напусна. Моментът наистина е прекрасен - и за мен, и за "Левски".

- Какво смята Стефани за твоя трансфер, има ли тя любима държава, в която да живее? Може ли това да окаже влияние при избора ти?
- Единственото важно е климатът да е добър, времето да не е лошо. Но Стефани никога не е искала да поставя себе си пред футболната ми кариера, макар да знае много добре, че е номер едно в живота ми. Тя е уникален, прекрасен човек. Не е с мен заради мястото, на което ще съм, или за парите, които бих могъл да имам. Тя беше с мен и когато нямах никакви пари. Дори тя ме издържаше, когато три месеца не ми плащаха заплата в предишен отбор. Най-важното за нас е колко много се обичаме. И както ти казах - че се оженихме и че носи бебето ми. Затова и съм страшно ядосан на онова момиче Дамяна, защото сега се появява и наранява най-ценния за мен човек, за да си прави реклама.

*Дамяна Матева

- Явно темата ти е много болна, щом се връщаш на нея...
- Когато се наранява Стефани и семейството й, няма как да не ме боли. Никога нямаше да кажа и дума за онова момиче, ако не искаше да прецака живота ми и живота на близките ми, за да оправи своя. Затова нека всички хора в България я разберат каква е. Тя казва, че съм алкохолик? Така ли? Истината е, че тя толкова миришеше, че когато идваше в нас, аз гледах да съм изпил няколко питиета. Защото в нормално състояние трудно бих я издържал. Но всъщност алкохоличка е тя. Тя е единствената жена, която съм виждал да почва да пие вино в 10 часа сутринта. И никога не е била нищо повече от момиче за компания за мен.

- Ще разкажеш ли повече за авантюрата ти с Дамяна?
- Казах ти, просто момиче за компания. Всичко се случи в периода, когато Стефани не беше при мен. Дойде и ми предложи секс за моя фланелка. Разбираш ли що за жена е? Щом говори много, нека сега знаят хората каква всъщност е. Но аз с нея никога не съм ходил на ресторант или на кино, примерно. Как да изляза с нея на светло? Щеше да ме е срам. Само за компания ставаше. Вкъщи. И то на няколко питиета. После Стефани дойде в България и аз вече не исках да имам нищо общо с онова момиче.

- А как научи Стефани? Ти ли й каза? И трудно ли ти прости?
- Беше адски труден период. Но как да е иначе, представяш ли си да дойде твоето момиче и да ти каже, че е било с друг. Не може да е леко. Стефани беше прочела в Интернет разказите на онова момиче. Аз не отричам, че в тях има истина.
Да, но не всичко. А тя беше прекалила с измислянето на някои неща. Тогава аз отидох при Стефани и й казах цялата истина. Беше много тежко, но това не ни погуби, а ни направи по-силни. Защото се обичаме повече от всичко. Признавам грешката си и се радвам, че съм с жена като Стефани. Наистина преживяхме труден момент, но той заздрави връзката ни. И ето ни - женени и щастливи. И чакаме бебе.

Вижте още:

Любовницата на Гара Дембеле за романса, алкохола и изневерите на звездата

Бившата изгора на Гара Дембеле изгря в Playboy

Интервю: Найден Тодоров, "24 часа"