Романтичната драма „Тилт” на братята Виктор и Борислав Чучкови ще бъде представена на пазара за филми в Кан по време на 64-тия кинофестивал на Лазурния бряг.

Лентата с участието на звездите от сериала „Стъклен дом” Явор Бахаров и Радина Кърджилова ще бъде излъчена в рамките на програмата Producers on the Move, пише monitor.bg.

Продуцентът Борислав Чучков ще замине без брат си за Кан, като освен филма ще представи и филмовата си компания „Чучков брадърс”.

На пазара за филми в Кан ще бъде показана и актуалната в момента лента Love.net.

Режисьорът Илиян Джевелеков ще замине за Южна Франция, за да се срещне лично с дистрибутори и разпространители на филми от цял свят и да им прожектира дебютното си творение.

Той се надява да успее да пласира лентата не само в Европа, но и в Щатите и Канада.

В Кан ще бъде представен и документалният филм на Стефан Вълдобрев „Манчестър Юнайтед от Свищов”.

Лентата беше представена официално по време на 15-ия София филм фест, който се проведе в началото на март.

Филмите „Островът” на Камен Калев и „Аве” на Константин Божанов са единствените родни ленти, селектирани за „Петнадесетдневката на режисьорите” и „Седмицата на критиката” на 64-тия кинофестивал в Кан.

На най-големия световен филмов форум тази година ще има само още две източноевропейски заглавия - Loverboy на Каталин Митулеску от Румъния и „Ловец” на Бакур Бакурадзе от Русия.

Тази година филмовият фестивал ще се състои от 12 до 22 май.