Има опасност Явор Бахаров да влезе в клишето „Ромео” с поредната си роля на влюбен младеж в „Зимна приказка” от Шекспир.

След като той успя да извоюва сърцето на Александра от „Стъклен дом” и да се пребори с полковник Катев за Беки в „Тилт”, в шекспировата пиеса къдрокосият актьор се влюбва в красивата дъщеря на овчар и бяга с нея от Сицилия, пише "Монитор".

Без съмнение актуалният Явор Бахаров ще привлече много зрителки в салона на театрална работилница „Сфумато”, но премиерната постановка на Маргарита Младенова има още една примамка. В нея играе другата звезда от „Стъклен дом” - Бойко Кръстанов.

Тук Дани неочаквано разкрива свеж комедиен талант и е направо неузнаваем в сравнение с дебюта му на голяма сцена в „Ангели в Америка” (Народен театър „Иван Вазов“).

В „Зимна приказка” неговата неувереност и може би – свенливост, са се изпарили и младият актьор играе доста убедително ловък хитрец. Очевидно е, че той вече знае какво да прави на сцената и го прави с удоволствие.

Големият напредък в играта на Бойко Кръстанов очевидно се дължи на търпеливата работа на Маргарита Младенова, известна с това, че най-детайлно изработва ролите с актьорите. Всъщност в „Зимна приказка” особено блестят с играта си Елена Димитрова, Христо Петков, Маргита Гошева и Цветан Алексиев.

Като всички пиеси на Шекспир сюжетът на „Зимна приказка” е доста заплетен. Действието се развива в две царства – в Сицилия и Бохемия. Светлата част на сюжета е в Бохемия. Там героят на Явор Бахаров – принцът на Бохемия Флоризел, се влюбва в красивата дъщеря на беден овчар Пердита (Елена Димитрова).

Контрапункт е животът в Сицилия, където властва тиранинът Леонт (Цветан Алексиев). Той полудява от ревност към съпругата си (Елена Димитрова) и своя гост – краля на Бохемия (Христо Петков), и го прогонва от царството. Леонт заповядва да убият новородената му дъщеря Пердита, но детето е спасено от овчари...

Интересно, че авторката на сценографията и костюмите Даниела Олег Ляхова не е решила действието в Сицилия и Бохемия в черно и бяло, каквато бе предишната постановка в Народния театър на Мариус Куркински. Напротив, като в типична зимна приказка всичко е в бяло, но с различни нюанси. В Сицилия този цвят е студен, а в Бохемия – топъл.

Много оригинален е декорът, който прилича на кубчето „Рубик”. То се мести във вертикал и тогава се отворят стълби от втория етаж. Централната му част може да хлътва и да се издава напред, появяват се и тайни ниши. Доста хитроумно решение, чиито движения с удоволствие се наблюдават от зрителя.
.