"Последните ми седем дни в 60 секунди, не отивам никъде, затова отивам навсякъде", "Бърз душ и пак съм нагоре-надолу, ще се върна сутринта, магистрала почвам след малко", "Сам съм и нямам никакъв кеш, затова ям филия с мас" - това са част от репликите в новопоявилата се пародия на популярна реклама за кроасани, в която главен герой е премиерът Бойко Борисов, пише dnevnik.bg.

Клипчето беше излъчено за първи път снощи в "Шоуто на Иван & Андрей" по Нова телевизия, а днес вече набира почитатели в Интернет.

В ролята на диктор е главният сценарист на предаването Мирон Крумов, който имитира гласа на премиера и от първо лице говори за своите "седем дни в 60 секунди" на фона на някои от най-популярните снимки на Бойко Борисов, публикувани в пресата в последните десетина години.

Пародирани са редовните телевизионни изяви на премиера, участието му във футболни мачове, срещите му със световни лидери, прерязването на ленти на новооткрити обекти, първите копки на пътни участъци, "ленти, шампанско, ленти, шампанско".

Видеото е дело на сценарния екип на "Шоуто на Иван & Андрей", потвърдиха за "Дневник" от предаването. От там уточниха, че то е част от серия от пародийни клипове, в които използват сюжетите на известни и забавни реклами и припомниха, че вече са излъчвали филмче, базирано на рекламата на известна българска марка бира.

Сценарият на "7 дни на Бойко Борисов в 60 секунди" е заимстван от рекламата на марка кроасани, дело на агенция DDB София.

Часове след излъчването на клипа от агенцията го качиха в блога си и похвалиха "репликата".

Арт директорът на DDB София Йордан Жечев обясни, че макар да не са участвали в изработването й, той и колегите му са харесали интерпретацията на рекламата им.

Малко по-късно обаче клипът беше свален от блога на агенцията.

В същото време видеото стана недостъпно за широка публика и в мрежата за споделяне на файлове vimeo, където се появи първоначално, след като статусът му беше сменен от "обществено" на "частно".

Междувременно обаче се завъртя в YouTube.

Вижте видео:

7 дни на Бойко Борисов в 60 секунди

Снимки: Bulphoto