Radiohead лично дадоха съгласие песента им Street Spirit (Fade Out) да озвучи в клипа „Спирка 18” за кампанията „Аз съм от значение”.

Том Йорк и компания застанаха зад каузата на SOS Детски селища България да се погрижат за младежите, които след 18-годишна възраст напускат социалните домове, пише "Монитор".

В заснемането на клипа „Спирка 18” безвъзмездно се включи и екипът на продуцентска къща Little Big Films, който над три месеца работи по реализирането на лентата с режисьора Драго Шолев. Видеото, озвучено от песента на Radiohead, ще се излъчва от този месец. Разказът за самотното пътуване на едно момиче акцентира върху съдбата на младежите, които напускат социалните домове след навършване на 18 години. Целта на кампанията „Аз съм от значение” е да бъде отворена обществена дискусия по проблема.

„За пръв път у нас се случва изпълнител от такава величина безвъзмездно да предостави своя песен, тъй като включването им в социални каузи е рядкост”, коментира екипът, реализирал проекта.

„По-важен за нас обаче е фактът, че щом една стойностна кампания и един въздействащ клип могат да получат подкрепата лично на Radiohead, то хората у нас, на които този клип по-лесно ще „проговори” за проблемите на децата без родителска грижа, също ще подкрепят кампанията”, допълниха от SOS Детски селища България.