Актрисата Радина Кърджилова признава, че е много чувствителна, и лесно се разплаква.

Почитателите й я познават като Сиана от сериала „Стъклен дом“, от представленията в Модерен театър, а напоследък и от филма на Виктор Чучков „Тилт“, в който изпълнява главна роля.

През юни тя ще навърши 25, а зодията й е Близнаци.

Радина се радва, че е имала шанса да покаже актьорския си талант не като Сияна в „Стъклен дом”, а в кожата на героинята си от „Тилт“ Веки.

„Това е филм, който би докоснал всеки – казва тя. Има моменти, в които можеш да се скъсаш да се хилиш, има моменти, в които наистина ти става много мъчно. Има всичко.“

„Чаках две години да ме одобрят. През това време участвах в няколко реклами и работех по дипломни спектакли. Дори когато ми звъннаха с потвърждение за снимките, пак го имаше моментът на съмнение за всеки от каста“, спомня си 25-годишната актриса.

„Добра, импулсивна, наивна, смешна… и рошава.“ - така описва себе си пред „Уикенд за жената” нарочената за най-секси българка Радина.

Предпочита да не се главозамайва от сполетялата я слава:

„Не се чувствам звезда, няма опасност да се заразя от звездомания. Славата е нещо преходно. Въобще не се чувствам известна – аз съм там, за да си върша работата. Хората примерно си казват: „Видях Сияна… Камен… Елена… Дани… Хари… или Алекс…“ А ние сме абсолютно обикновени хора".

"За мен в България известни хора няма, защото известността придоби до голяма степен комерсиален, извратен, бих казала, характер. Хората слушат един вид музика, гледат определен вид телевизия, гласуват за някаква определена политика… И те, едва ли не, смятат някого за Бог. Аз винаги съм казвала, че според мен в България единствената известна личност, която е била от страна на актьорски постижения и т.н., е Невена Коканова".

"Тука сме някакви хора, които снимат много добър сериал, с много добър актьорски състав, с много добър екип. Но ти да се превъзнасяш за някаква известна личност… Да си останеш земен човек със същите си положителни принципи и вярвания е по-добре, отколкото да си мислиш, че си звезда” – споделя актрисата.

„Нещо като не ми изнася, на момента мога да се разрева. Всъщност съм жестока ревла и от най-малкото се разплаквам. Ако някой нещо ми каже, веднага се обиждам” – открехва завесата към себе си актрисата.

Вижте фотосесия:

Радина Кърджилова

Радина Кърджилова в Maxim, март 2011

Вижте видео:

TILT, трейлър