Мария Илиева води в класацията на американския канал Eurochannel за любима песен от праймтайма.

Хитът на красивата българка „Стереостая” е №1, следван от песни на световноизвестни изпълнители и групи, сред които Кайли Миноуг, Давид Гета, Coldplay и Muse.

Онази вечер Мария Илиева се върна от Брюксел, където беше домакин на празненството в Европейския парламент по случай националния празник на България. Специални гости на събитието бяха президентът на Европарламента Йежи Бузек, еврокомисар Кристалина Георгиева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, министър Вежди Рашидов, проф. Николай Овчаров, Христо Стоичков и др. Събитието предизвика изключителен интерес и привлече над 1000 евродепутати и специални гости, пише "Монитор".

Въпреки това натоварено начало на годината Мария Илиева продължава усилено работата по новия си албум. „В момента записвам нови песни, които ще представя в албум до края на годината с концерт”, увери тя.

В края на февруари певицата зарадва над 1000 свои варненски фенове, които пяха I Like с нея. Изпълнителката препълни клуб Planet във вечерта на неговото откриване и представи за пръв път на живо в морската ни столица най-новия си хит. Гост изпълнители бяха Калин Вельов и артистите на „Стереостая“ Криста и B.O.Y.A.N.

Само два дни по-късно Мария Илиева, маестро Славил Димитров, за когото клюката по едно време я омъжи, и Русенският симфоничен оркестър подариха невероятно изживяване на почитателите на добрата музика в Русе. Концертът беше част от поредицата „Една любовна вечер с Мария Илиева”, в която тя представя песните си и популярни джаз стандарти в нов симфоничен аранжимент.