Йорданка Христова е една от най-обичаните български певици.

Почти всички песни от репертоара ú се радват на огромна популярност не само в страната ни, но и в чужбина, пише signal.bg.

Емблема на нейната дългогодишна кариера е песента "Изповед" / "Ще продължавам да пея"/.

В предаването "Нека говорят с Росен Петров" Йорданка Христова споделя:

"Чувала съм най-различни определения за певците с по-дълъг стаж, и то успешна кариера. Динозаври, какви ли не ни наричат. Аз бих казала: възраст няма, ако ти още можеш да кажеш нещо, да изпееш нещо. Ако си в добра форма, аз мисля, че няма никаква причина да не се занимаваш с това, което ти е професията, дали ще е в киното или в музиката, в нашата доста трудна професия. Преди 6-7 години си правих подробен хороскоп и ми казаха, че ще пея още 10-15 години" - сподели легендарната певица.

На въпрос на зрител дали би записала дует с фолк изпълнител, Йорданка Христова си припомни за едно свое гостуване в "Открит микрофон" на радио "Сигнал плюс", когато в ефир по телефона се включи Тони Стораро, за да изрази възхищението и респекта си към нея.

"Е, аз съм правила, това не е тайна. Преди 4-5 години записах песен с Тони Стораро. Преди 5 години бях в едно радио, там имах интервю. Тони се обади и попита дали може да ми звънне да ме попита нещо. Аз в ефир казах, че има уникален тембър, което е така - има прекрасен глас. След това се уговорихме и записахме един дует, който между другото много се хареса, но за съжаление никога не успяхме да го изпълним на живо някъде" - разказа звездата на поп музиката как се е родила идеята за дуета ú с Тони Стораро.

От години в публичното пространство се мълви, че Йорданка Христова и Лили Иванова са в конфликт.

"Поначало и журналистите обичат да си правят класации... Аз никога не бих застанала пред нея, никога. Много от нейните спомени бих оспорила, че не е точно така, но в крайна сметка всеки има право да говори каквото иска" - обясни певицата и не скри, че много отдавна не са се срещали с Лили Иванова, даже и на юбилейни концерти и чествания на свои колеги.

Макар да е на доста зряла възраст, Йорданка Христова изглежда впечатляващо и би могла да съперничи по визия с много от по-младите певици. По актуалната тема за пластичните операции, които са на особена почит сред фолк певиците и много млади момичета, Христова коментира:

"Всеки има право да прави не само с външността си, но и с живота си каквото пожелае, особено след като е навършил 21 години. Ако е необходимо, да. Но просто ми е смешно, когато на едно 18-годишно момиче родителите подаряват силиконов бюст или някаква такава намеса. Кому е нужно? Хората са персонални, защото имат характерни черти. Много по-добре е да запазят себе си, отколкото да са барбита - всички еднакви. За годините си наистина изглеждам доста добре, но заслугите са генетични, 99 % са генетични. Наследих от майка ми еластична кожа, ведър характер, виталност, която много ми помага, но от известно време започнах да се занимавам с йога практики" - разкри любимата на няколко поколения певица, която не спира да записва нови песни, въпреки че те трудно намират път до ефира.

"Аз имам толкова нови песни и не ги издавам просто, защото никой няма да ги чуе. Моето поколение певци, така наречените динозаври, много малко ни въртят по радиата, а една стока, за да се продава, тя трябва да се чуе, да се види" - казва Йорданка Христова пред Росен Петров.

Вижте видео:

Йорданка Христова в Нека говорят с Росен Петров