В откровено интервю за сп. Ева актьорът Деян Донков разказва за сина си и за хората, на които обича да казва „Обичам те”.

С майката на детето му – Ася, се познават от 15 години. „Тя ми е приятелка още от НАТФИЗ. После постепенно нещата се промениха.” Деян Донков обаче така и не се жени за Ася. „С нея сме изживели поне 2 брака. Но тя ми е приятелка” - споделя той.

Като малък актьорът, по собствените му думи, бил „лошо дете. На село примерно цял ден се къпех в реката и ходех целият омазан да пуша фасовете на чичковците. Ама съм бил 3-4-годишен. Чупех всичко. Скачах на бой - на баба ми, на всички. Трябваше да ме бият много, за да ме озаптят.” За разлика от татко си, синът на Деян Донков е енергичен, „но не е пакостник, не е лошо дете. От много малък му обясняваме подробно всичко. Развива се много интелигентно. Иска ми се да го направя по-безстрашен, по-смел, по-свободен, по-силен. На рождения му ден Ася извади шампанско, а той се скри. Тя ми вика: "Остави го" - имал страх заради друго шампанско, което гръмнали преди 2 години. А аз го хванах: „Бе, я ела тука, бе! Ще ми се плашиш! Трябва да си силен!“ Не да преодолее страха, а просто да се изправи срещу него.” Според актьора да си баща не е роля: „Аз СЪМ баща. Той на мен... даде ми уникална любов. По-различна от всичко. Някакво чудо е!”

Самият Деян Донков твърди че обича да се грижи за любовта.

„И е хубаво повечето хора да си казват по-често "Обичам те!" - и между приятели. Знаеш ли колко хора има, към които изпитвам любов. И то истинска, приятелска. От "Полета" колегите ми ги познавам от различни места - от филми, и ги обичам всички. И те ме обичат. И знаеш ли колко е хубаво?! Казваме си го: "Обичам те!" Не само когато сме пияни. Знаеш ли колко те озарява?!” – откровен е актьорът, цитиран от Dir.bg

Снимка: EVA