Лотар Матеус твърди, че вече не го интересува коя е най-добрата манекенка, най-добрата певица, най-добрата актриса в света, защото си има жена и тя е така или иначе най-добрата за него.

"Разбира се, има много красиви жени по света, но за мен коя е най-добрата певица или актриса не ме интересува. Интересува ме какво ще направя в България с националния отбор", категоричен е треньорът, който има зад гърба си 4 съпруги и 5 отбора, които е тренирал между 1 месец и 2 години, пише blitz.bg.

Запознати с биографията му твърдят обаче, че като че ли най-великият стратег на футболното поле в историята на германския футбол не е в състояние изобщо да планира личния си живот.

Лотар Матеус - някога шампион на Германия, световен шампион, Футболист на годината в Европа, рекорден играч в националния отбор, преборил се със стотици мъже на терена, не може да се справи с претенциите на нито една жена независимо дали е негова връстница като първата му съпруга Силвия, или е на годините на дъщеря му като последната - Лиляна.

Поредната брачна криза започна още на 1 януари м. г., когато медиите разкриха, че Лотар е празнувал в Москва, а Лиляна в Кицбюел. На въпросите, защо не са заедно, украинката обясни, че ще се разделят. Явно думите й бяха като гръм от ясно небе за футболния стратег и той презглава се втурна да обяснява по вестниците:

"Само преди няколко дни ми казваше, че ме обича и че й липсвам. Поиска време, за да обмисли ситуацията, но не е казвала нищо за раздяла."

Седмица след тези излияния той отново се изправи пред вестниците, за да каже:

"Не обичам думата “развод”, но ще потърся съветник. Имам чувството, че Лиляна също е прибегнала до съветите на някого, който обаче я учи грешно."

Семейната караница продължи да се развива с бясна скорост, при това все така в медиите. Украинката, която твърди, че е манекенка, но всъщност е известна само като гадже на Матеус, също изля душата си пред "Бунте": "Твърде много ме ограничи в тази връзка. Искаше да ме вижда всеки ден! Да прекарва с мен всяка минута", оплака се г-жа Матеус от несгодите на брачния живот.

Всъщност общуването си чрез медиите двамата започнаха още преди да се оженят. Лотар се свали с Лиляна, докато тя беше още ученичка и се готвеше за матурата си. След няколкомесечна връзка и безброй скандали, които си вдигаха из вестниците, двамата се заклеха пред очите на всички във вечна вярност. Като подарък за това обещание украинката получи и чифт нови, по-големи гърди.

През 2009 г. Лотар се ожени за своята четвърта съпруга в Лас Вегас.

Украинката е най-младата в колекцията жени на футболиста, но иначе всички досега са красавици. От първата - блондинката Силвия, през швейцарската Мис Лолита, до собственичката на модни бутици в Белград - Марияна.

Всяка следваща съпруга е значително по-млада от Матеус.

Силвия е негова връстница, Лолита бе само няколко години по-млада, Марияна вече свали границата с 10 години, а за Лиляна дори се наложи да чака да завърши училище, тъй като тя е родена 26 години по-късно от съпруга си и е с година по-малка дори от първата дъщеря на Лотар - Алиса.

Освен възрастта на жените му прогресивно се скъсява и времето, в което той е женен за тях. Със Силвия футболистът изкара заедно 11 години, с Лолита и Марияна успя да изкара по 5, а с Лиляна нещата тръгнаха към приключване още в края на първата.

Освен че се жени всеки път, когато лапне по някоя красавица, Матеус прави смело и деца. Досега има 3, за които плаща издръжка, както и за бившите си съпруги. "За нас просто не остават пари", оплака се последната му жена. Финансите на семейството са една от основните спорни точки между двамата. Лиляна иска бляскав живот в лукс, Лотар се чуди откъде да намери пари, за да й го достави.