Бившите гаджета Ванеса и Светлин са първата двойка, която участва в шоуто Big Brother Family – Истината. Двамата направиха изумителни разкрития, които шокираха както роднините им, така и останалите Съквартиранти.

Ванеса призна, че като по-малка често се самонаранявала. Сега 17-годишната девойка определя тези свои действия като глупост, но тогава не мислела така. Причината ботевградчанката да си посяга, били влошените й отношения със семейството. Тя си режела ръцете, но не и вените, когато родителите й не й позволявали да направи нещо. „Веднъж искаше да отиде сама на море, със Светлин и приятели, но не й дадохме”, припомни си един случай, довел до самонараняване дъщеря й, майката на Ванеса, пише "Блясък".

Брюнетката призна, че липсата на внимание от страна на баща й е и причината тя да се хвърли в обятията на толкова много мъже. Въпреки това тя призна, че това не е извинение. Ванеса обаче се опита да обясни, че тя не е имала безразборни връзки, не си е лягала с всеки срещнат, а винаги е имала някакви отношения с тези мъже. Брюнетката сподели, че е имала трима мъже преди връзката си със Светлин, нещо, което бившето й гадже не знаеше.

Родителите й поеха отговорност за поведението на дъщеря си, макар да заявиха, че винаги са я пускали да излиза с хора и във време подходящи за нейната възраст.