Софийският градски съд промени наложената от Районния съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в парична гаранция от 3000 лв. След като чу решението на тричленния съдебен състав, Гринго разцъфтя, сграбчи и разцелува адвокатката си пред очите на другия си защитник – Димитър Марковски, пише "Телеграф". Давидов е обвиняем за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на мъж, наказанието за което е затвор до 1 г. или пробация.

Престъплението е извършено в дискотеката на певеца Константин в Студентския град към 1,45 часа на 29 април т.г. Софи Маринова е била гост на заведението, когато фен поискал да се снима с нея. Гринго обаче му отвъртял такъв шамар, че му нанесъл лека телесна повреда, стана ясно в съда. На място била извикана полиция и буйният Давидов е бил арестуван за 72 часа. На 1 май състав на Софийския районен съд наложи на Гринго мярка за неотклонение „домашен арест“. Той я обжалва и делото стигна до Софийския градски съд.

Давидов дойде в съда с двама адвокати и без Софи Маринова. Защитата му пледира, че нямало налице предпоставки за налагане на мярка за неотклонение, но ако съдът наложи такава, поиска тя да е по-лека от „домашен арест“. Прокуратурата пък поиска Софийският градски съд да потвърди решението на Районния съд. „Съжалявам, че попаднах в такава ситуация“, каза с леко запъване Давидов пред съда.

След кратко размишление градските съдии отсякоха, че има обосновано предположение Давидов да е извършил престъплението, за което са събрани гласни доказателства, т.е. показания на очевидци. Пострадалият мъж е бил нашамарен от Гринго без никаква предхождаща провокация, без псувни или обиди от страна на жертвата, каза съдът. С поведението си по никакъв начин фенът на Софи Маринова не е предизвикал Давидов да го нападне. Удрянето е станало на публично място и е налице хулигански мотив, леката телесна повреда е причинена с умисъл, каза още съдът.

Няма опасност на свобода Гринго да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление. Давидов е осъждан от спецсъда на 10 месеца затвор и 4000 лв. глоба заради изнудване. Наказанието зад решетките е изтекло, но няма доказателства да е платил глобата и затова все още се води осъждан, казаха още градските съдии. В края на заседанието те изрично посочиха, че домашният арест за Давидов ще приключи, когато внесе 3000 лв. парична гаранция. Разследването по случая продължава. След като приключи, прокуратурата ще прецени дали да внесе обвинителен акт в съда срещу любимия на Софи Маринова.