Това призна певецът в интервю за Нова телевизия. Срещнал половинката си, когато вече бил известен. Успехът си постигнал с много упоритост, защото на много пъти го обявявали за бездарен.

“Като започнем от училище.-имаше други хора, които бяха любимци. После от колеги, които в годините съм чувал коментари, че не мога да пея, че песните ми не струват, че всяка година казват: “До тук е той. Край! Приключва!” и т.н. Но тук съм! Има ме!”

Фолк идолът преброи колко пъти е бил предаван до сега: “В работата около 4-5 пъти, в любовта само един път са ме предавали, но доста стабилно. Бях вече звезда. Дори не мога да опиша чувството какво е – на страх, все едно не чувствах смисъл да живея вече. Няма да допусна да се влюбя повече в такъв човек", зарече се Галин, който обаче призна, че и най-щастливите моменти преживял пак с този човек. Кой е и какъв е полът му остава загадка, но очевидно двамата са се разделили заради изневяра.

"Изневяра не мога да простя", сподели певецът. Казва, че е добър и като певец, и като продуцент: “Смятам, че съм 8, не мога да кажа, че съм 10-ка. Смятам, че гласът ми докосва, имам някакво влияние върху хората, действам им емоционално. Като продуцент, то се вижда как вървят изпълнителите ми”.