Попова, която от повече от две години не е с Асен Блатечки, участва в "Аферата Пикасо", който разказва историята на легендарен фалшификатор. Във филма участват още Филип Буков, Тита, Башар Рахал и Жени Калканджиева. Главен герой е Антон- 30-годишен художник, който се занимава с фалшификация на картини, пари и всякакви дребни измами. Изключително нахален, циничен и безскрупулен. Той има малко приятели и много врагове. Освен това е взел пари назаем от жестоката гангстерска София, която е изпратила по петите му мутрата Стамбата, за да си събере дълга.

Точно когато Антон бива приклещен от Стамбата се появява майор Георги Стоянов- амбициозен, чаровен, умен, но в същото време и безскрупулен полицай. Той му предлага или по-скоро му налага да се сближи с богатата бизнес дама и меценатка Мария и да разбере, дали тя укрива изчезналата преди десетина години картина на Пикасо- Арлекин, като в замяна той ще му спечели малко време.

Hotnews.bg припомня, че Попова може да се похвали с участие в едни от най-касовите филми като "Завръщане", "Революция Z" и "Останалото е пепел", в който си партнира с Блатечки. Тя пази ревниво личния си живот, но е обществена тайна, че е близка с милионера Лъчезар Захариев.